U fokusu

Regionalna humanitarna kampanja

Tifa i djeca Srebrenice raspjevali Sarajevo

Tifa i djeca Srebrenice raspjevali Sarajevo

Marijo Škrinjar

Pjesmom “Love people” u izvođenju dječjeg zbora Superar iz Bosne i Hercegovine i pop legende Mladena Vojčića Tife započela je 30. srpnja u Sarajevu regionalna humanitarna kampanja “Kad se srca slože”.

Kampanja je direktan poziv na donacije za pomoć žrtvama poplava i pomoć za četiri glazbene škole,koje su pretrpjele ozbiljnu štetu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

“Kada je ova ideja došla od Superar BIH, bili smo sretni da ponudimo podršku i ohrabrenje jer vjerujemo da su prekogranična pomoć i solidarnost potrebni u regiji”rekla je Doraja Ebele,predsjednica i osnivačica organizacije “Bauern helfen Bauern”.

Uz predstavnike brojnih medija, humanitarnih organizacija i ministra kulture kantona Sarajevo Ivice Šarića, prisutnima se obratio i Martin Pammer, konzul Republike Austrije u BIH riječima ” Sada ,više nego ikad, glazba dokazuje da je jezik koji nas sve povezuje i ruši nepotrebne ograde ljudskog uma među narodima”.

“Svi smo pokazali izuzetnu solidarnost za vrijeme poplava koje su ostavile tisuće ljudi bez domova, škola i prihoda. Nakon poplava pomoć je i dalje neophodna. Glazba i solidarnost su dio svakodnevnih života i željeli smo da glazbu iskoristimo kao poziv na pomoć glazbenim školama u Doboju, Maglaju, Gunji i Obrenovcu”, objasnio je Ismar Porić, koordinator Superar BIH i inicijator kampanje.

Ova jedinstvena inicijativa Superar zbora iz Srebrenice i organizacije “Bauern helfen Bauern” ubrzo je dobila podršku glazbenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske,  Makedonije i Srbije: Alena Islamovića, Mladena Vojčića Tife, Jasne Gospić, Maida Hečimovića, Igora Vukojevića, Dragane Kajtazović, Geronima, Ivane Kindl, Ivane Husar, Jaques Houdeka, Danijela Kajmakoskog i  Zoe Kinda, koji su s dječjim zborom snimili spot i singl “Love people”.{slika}

“Ovo danas je samo početak i namjera nam je gostovati kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji kako bi promovirali ovu humanitarnu kampanju i stvorili sretnija mjesta za život naše djece i budućih naraštaja”, rekao je Tifa na završetku događanja.