Vijesti

25.07.2014. 14:51:17 - Maja Celing Celić (Civilnodruštvo.hr)

Volontiranje osnažuje ljude i zajednice

Povelja o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem

Volontiranje

Volontiranje (Foto: L.J.)

Projekt Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice provodi Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb i Sveučilištem u Rijeci. Projekt je započeo u ožujku, a provodit će se do rujna 2015. uz podršku Europske unije u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije, prenosi Civilnodruštvo.hr.

"Ciljevi projekta su osnažiti organizacije mladih za provedbu kvalitetnih volonterskih programa i rada s mladima, podići razinu javne svijesti o važnosti volontiranja te njegovim dobrobitima za pojedince/ke i zajednice, a onda i doprinijeti priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem. Projekt će kroz niz obrazovnih aktivnosti, javnu kampanju te izradu povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem izravno obuhvatiti preko 40 organizacija mladih i za mlade, najmanje 20 lokalnih zajednica i 200 mladih volontera te brojne relevantne dionike iz javnog i poslovnog sektora", pojašnjava Anamarija Sočo, voditeljica programa Rad s mladima u MMH te dodaje kako će od jeseni krenuti dva dugoročna obrazovna programa na području volonterskog menadžmenta i rada s mladima za organizacije mladih i za mlade.

"Pokrenut ćemo i online treninge kako bismo došli do što većeg broja organizacija", zaključila je Sočo.

Vrijednost ovoga projekta je 119.993 eura, a Europska unija sudjeluje sa 78 posto sredstava.

Tagovi: aktivizam, civilno društvo, hrvatska, iskustvo, mladi, mmh, mreža mladih hrvatske, povelja o priznavanju kompetencija stečenih volont, prema punim potencijalima 8211 volontiranje osnažu, socijalna kogezija, sveučilište u rijeci, vcz, volonterski centar zagreb, volonterski rad, volontiranje, znanje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM