Vijesti

01.07.2014. 17:42:09 - Libela

Ujedinjenje za radna prava

Osnovana Radnička fronta: Novi otpor kapitalističkom izrabljivanju

(Foto: A.T.)

U Zagrebu je 9. svibnja održan sastanak Radničke fronte na kojemu su sudjelovali radnici/e, sindikalisti/kinje i aktivisti/kinje iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Karlovca, koji/ su usvojili/e odluku stvaranja inicijative čiji će cilj biti oformiti novu političku partiju posvećenu interesima radnika/ca i nezaposlenih, ali i svih potlačenih u društvu. Istaknuto je kako, za razliku od svih postojećih političkih stranaka, ova organizacija mora biti aktivistički orijentirana i povezana s borbom za radnička prava te usmjerena prema cilju ukidanja kapitalističkog izrabljivanja.

U priopćenju navode kako 'u Hrvatskoj trenutno ne postoji politička stranka koja bi se dosljedno borila za prava radnika, nezaposlenih, studenata i svih potlačenih, protiv trenutne diktature kapitala i kapitalističkog izrabljivanja'. Zbog toga smatraju neophodnim postojanje jedinstvene platforme koja će udružiti sve potlačene i marginalizirane skupine u borbi za promjenu političkih i ekonomskih odnosa u društvu.

Sve zainteresirane pozivaju na suradnju u otporu kapitalističkom sistemu, a više od njihovim zahtjevima pročitajte ovdje ili na njihovoj Facebook stranici.

Tagovi: kapitalizam, radna i socijalna prava, radna prava, radnici i radnice, radnička fronta

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

muško:
Jel ovo muška?
01.07.2014. 20:35
muško:
www.businessweek.com/articles/2014-07-02/a-lawsuit-peeks-inside-the-goldman-sachs-boys-club?cmpid=fb.campaign

Napalo Goldman Sasch zbog gender diskiminacije a ne zbog visokih kamatnih stopa na kredite državama, to je ipak lakše
03.07.2014. 09:09

Iz drugih medija

AEM