Vijesti

17.06.2014. 14:43:57 - Libela

odbili ideju spin off-a

Sindikati prikupili 367.000 potpisa za referendum protiv outsourcinga

Prikupljanje potpisa za referendum o Zakonu protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru

Prikupljanje potpisa za referendum o Zakonu protiv izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru (Foto: S.K.)

Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić izjavio je danas da su sindikati prikupili 367.000 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma protiv izdvajanja pomoćnih poslova u državnom i javnom sektoru, tzv. outsourcinga.

Komentirajući jučerašnju najavu potpredsjednice Vlade Milanke Opačić da se umjesto outsourcinga uvodi spin off, tj. izdvajanje zaposlenih na pomoćnim poslovima u jednu državnu tvrtku, Stipić je rekao kako je to zakašnjela reakcija Vlade na veliki broj potpisa za referendum.

Ustvrdio je da su u Vladi do prije tri dana uvjeravali sindikate da ne postoji tri već samo jedno rješenje, a onda su jučer promijenili ploču.

"Jednako kao što je bilo neozbiljno rješenje o outsourcingu, tako je neozbiljno i ovo o spin offu. Oba rješenja su neozbiljna jer nam nije predočeno kako će to biti jeftinije i kako će to poboljšati kvalitetu usluge" poručio je.

Postavio je pitanje opravdanosti osnivanja tvrtke s 24.000 zaposlenih, koja će biti najveća u Hrvatskoj, ustvrdivši da će upravljačku strukturu te nove tvrtke opet morati platiti građani i građanke.

Stipić je istaknuo da 17 sindikata koji prikupljaju potpise traži održavanje referenduma na kojem će se odlučivati o njihovu prijedlogu zakona kojim bi se trajno onemogućilo bilo kakvo izdvajanje pomoćnih i pratećih službi u školama, bolnicama, vrtićima i centrima socijalne skrbi.

Tagovi: hrvatska, milanka opačić, outsourcing, radna prava, radnička prava, referendum, skupljanje potpisa, spin off, vlada, željko stipić

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM