U fokusu

Idemo li opet na birališta?

Referendum protiv outsourcinga

Referendum protiv outsourcinga

Sutra od 9 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, započet će dvotjedna akcija prikupljanja 375 tisuća potpisa kojima će se želi Vladu RH primorati na odustajanje od provedbe outsourcinga u javnom sektoru, rečeno je na konferenciji za medije “Sindikati i građani u zajedničkoj borbi protiv outsourcinga”.

U prikupljanju potpisa sudjeluju članovi i članice 17 sindikata, njih 125 tisuća, s ciljem zaštite općih interesa svih građana jer kako tvrde sindikati outsourcingom bogati postaju bogatiji, a najugroženiji još siromašnijima.

“Ovaj put se ne borimo za plaće, ni za kolektivne ugovore, nego da ljudi ostanu u sustavu i ne završe na cesti te da u javnim ustanovama ne ostane nered”, istaknula je na konferenciji za medije Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Više o samoj akciji prikupljanja potpisa možete pratiti putem Facebook stranice Građani odlučuju – ZA referendum protiv outsourcinga, a već sutra ujuto svoj potpis možete dati na 41-oj lokaciji u Zagrebu, a nadamo se da će se uskoro objaviti lokacije i na drugim mjestima u Hrvatskoj.