Vijesti

06.05.2014. 06:04:59 - Radio Sarajevo

traže ispunjenje zahtjeva

Marš slobode prema Sarajevu

Aktivisti i aktivistkinje te sudionici i sudionice plenuma iz nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini najavljuju veliki Marš slobode prema Sarajevu.

U ovom pohodu koji će trajati od 7. do 9. svibnja, sudjelovat će: UM Velika Djeca Tuzla, neformalna grupa Srebrenik je naš, Pokret naroda Zavidovići, neformalna grupa građana Fojnice, neformalna grupa građana/ki iz Kalesije, Bosansko proljeće Bihać, te plenumi građana/ki iz Zenice, Gračanice, Lukavca, Maglaja, Tešnja, Bugojna, Konjica, Mostara, Kaknja, Sarajeva, Travnika, Donjeg Vakufa, Jajca i Goražda.

Na Marš kreću, kako kažu, zbog neispunjavanja jasnih zahtjeva građana i građanki, plenuma, neformalnih grupa koji su dostavljeni Vladi Federacije. Plenumaši/ce zahtijevaju održavanje otvorene sjednice Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će, osim parlamentaraca/ki i Vlade FBiH, učešće uzeti i građani i građanke, te koju će prenositi javni TV i radioservisi.

Plenumaši i plenumašice također zahtijevaju i ispunjavanje zahtjeva dostavljenih Vladi Federacije Bosne i Hercegovine na koje je ista dala svoje mišljenje, ali ih nije ispunila.

Tagovi: aktivizam, bosna i hercegovina, demokracija, građani, marš slobode, plenum, plenumaši, plenumašice, prosvjed, regija, sarajevo, zahtjevi

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM