U fokusu

Liste za Europski parlament

Partnerstvo hrvatskog političkog centra i Savez za Hrvatsku objavili listu za EU parlament

Partnerstvo hrvatskog političkog centra i Savez za Hrvatsku objavili listu za EU parlament

Zajedničku kandidacijsku listu za europske izbore predstavilo je i tzv. Partnerstvo hrvatskog političkog centra kojeg čine Nacionalni forum, Hrvatska socijalno-liberalna stranka, Primorsko goranski savez i Lista za Rijeku. Nositelj liste je Nikica Gabrić, a listu kao posljednja podržava i bivša premijerka Jadranka Kosor. Lista je zadovoljila zakonsku kvotu te se na njoj nalazi 5 žena (46%).

U subotu je listu predstavio i Savez za Hrvatsku koji na kandidacijskoj listi ima čak jednu (1) ženu, Anu Silvestrić. To je vjerojatno u skladu s proklamiranim sloganom Saveza “Moli, radi, rodi”.

Od većih stranaka i koalicija još se čeka samo službena HDZ-ova lista.

{slika}Članak je nastao u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Udrugom žena Hera, Prostorom rodne i medijske kulture K-zona i Radijom Kaj. Projekt financira Europska Unija u okviru IPA INFO 2012 te sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Mišljenja i stavovi izneseni u ovom članku ne izražavaju mišljenje i stavove Europske unije niti Ureda za udruge Vlade RH.