U fokusu

Kvota zadovoljena

Laburisti objavili listu za EU parlament

Laburisti objavili listu za EU parlament

Nastavlja se predstavljanje kandidacijskih lista za europske izbore. Jučer su listu predstavili Hrvatski laburisti – stranka rada. Listu nosi njihov dosadašnji europarlamentarac Nikola Vuljanić, a na listi je ukupno 5 žena (45%) od kojih je javnosti najpoznatija saborska zastupnica i predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Nansi Tireli. Od poznatijih imena na listi je još i Damir Hršak koji je bio kanididat i na prošlogodišnjim euroizborima te je privukao pažnju kao jedini kandidat koji je otvoreno rekao da je gej. Damir Hršak dobio je na prošlim izborima i značajan broj preferencijalnih glasova. 8,69% svih glasova za laburiste otišlo je Hršaku.

Hrvatski laburisti u Europskom su parlamentu dio političke grupacije Ujedinjene europske ljevice i nordijske zelene ljevice (GUE/NGL).

{slika}Članak je nastao u okviru projekta Europske mogućnosti za ruralne žene koji provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Udrugom žena Hera, Prostorom rodne i medijske kulture K-zona i Radijom Kaj. Projekt financira Europska Unija u okviru IPA INFO 2012 te sufinancira Ured za udruge Vlade RH. Mišljenja i stavovi izneseni u ovom članku ne izražavaju mišljenje i stavove Europske unije niti Ureda za udruge Vlade RH.