U fokusu

Udruga Visoki jablani i Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacija

Započeo projekt ‘Drugo lice invalidnosti’

Započeo projekt ‘Drugo lice invalidnosti’

Udruga Visoki jablani i Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacija započeli su s provedbom projekta Drugo lice invalidnosti. Kroz projekt će biti educirano 15 osoba s invaliditetom, a koji će kasnije biti edukatori drugih kako bi se širila slika o potrebi veće zaposlenosti osoba s invaliditetom.

Kako bi se unaprijedilo zapošljavanje osoba s invaliditetom, prvenstveno je važno utjecati na poslodavce/kinje i podizanju njihove svijesti kako bi se odlučili zaposliti ih te pružiti podršku ovim osobama na tržištu rada. 

– Naša je zadaća podići razinu razmišljanja kod poslodavaca/kinja o osobama s invaliditetom kao prilici koja će u njihovo poslovno okruženje donijeti jednu novu dimenziju shvaćanja životnih izazova. Kampanjom ćemo pokušati skrenuti pozornost u zajednici na sva ograničenja koja treba ukloniti kako bi osobama s invaliditetom osigurali sadržaje u kojima će maksimalno razviti svoje talente i steći ono najvažnije, ekonomsku slobodu. Biti integriran/e u zajednicu, biti odgovoran/e član/ica te zajednice izazov je svakog društva i kao takvi moramo najprije biti u stanju u osobama s invaliditetom prepoznati vrijednosti koje nas osnažuju, oplemenjuju, jednostavno, koje nas čine boljom osobom – ističe Ante Raos, predsjednik MUOSID-a dodavši kako su prve aktivnosti stvaranje i izrade planova i točnih termina te podjela zaduženja u provođenju predviđenih aktivnosti. 

Ovim se projektom želi podići javna i institucionalna svijest o vještinama i sposobnostima osoba s invaliditetom. Predviđene su i radionice kao i sudjelovanje predstavnika/ica institucija vlasti i poslodavaca. U planu je i snimanje i prikazivanje promotivnih filmova s osobama kojima invalidnost nije barijera već nadahnuće za stvaranje novih sadržaja u kojima se prepoznaju kao odvažne osobe.