Vijesti

02.02.2014. 14:54:45 - Crol.hr

sve samo ne "neke druge obitelji"

Obrana 'tradicionalnih obiteljskih vrijednosti' diljem Europe

Građani i građanke u nekoliko europskih gradova provode nedjelju prosvjedujući u obranu tradicionalnih obiteljskih vrijednosti i protiv bračne jednakosti, piše Crol.hr.

Deseci tisuća Francuza i Francuskinja marširaju danas ulicama Pariza, Lyona i ostalih francuskih gradova kako bi"obranili tradicionalne obiteljske vrijednosti". Organizator masovnih prosvjeda je udruga Manif Pour Tous (Prosvjedi za sve) koja je uoči izglasavanja bračne jednakosti prošle godine iskočila kao glavni protivnik Hollandove vlade i moralni vođa naroda.

Nakon bezuspješne pobune protiv istospolnih brakova, razradili su akcijski plan za 2014. Socijalistička vlada najavila je uvođenje umjetno potpomognute oplodnje gej i lezbijskim parovima te pravo na surogat majčinstvo, što je voditeljici francuskih "obiteljaša" Ludovine de la Rochère zasmetalo pa je odlučila pozvati narod da se zajedničkim snagama odupru najavljenim promjenama.

"Želimo upozoriti vladu što je prije moguće da su surogat majčinstvo i umjetna oplodnja nedopustivi jer dijete treba majku i oca", kazala je de la Rochère za France24. "Ne želimo se politički uplitati u donošenje odluka, ali želimo dati do znanja vladi i političarima da smo tu i da se naša pobuna nastavlja", upozorila je.

Uz Pariz i Lyon, prosvjeduje se i u gradovima Rimu, Budimpešti, Madridu, Rigi, Bruxellesu i Varšavi.

Tagovi: bračna jednakost, crkva, europa, konzervativizam, prosvjedi, tradicija, u ime obitelji, umjetna oplodnja

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM