U fokusu

Akcija Fondacije CURE

Otporni/e na štelu

Otporni/e na štelu

radiosarajevo.ba

Fondacija CURE u suradnji s Antikorupcijskom mrežom organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini organizirala je u Sarajevu uličnu akciju “Otporni/e na štelu, (anti)korupcija u bh. društvu” donosi radiosarajevo.ba.

Vildana Džekman, aktivistinja Fondacije CURE naglasila je da je cilj današnje akcije razgovarati s građanima i građankama o problemu korupcije u bosanskohercegovačkom društvu. Ona je naglasila da su istraživanja pokazala da svake sekunde korupcija u BiH ‘pojede’ oko 25 KM.

“Mi smo danas ovdje da pokažemo da je korupcija nešto na šta možemo reagirati i da samo na taj način možemo raditi na prevenciji korupcije. Korupcija je svjetski, a ne samo bh. problem”, istaknula je Džekman. “Svi trebamo krenuti od sebe i shvatiti što korupcija svima nama radi, jer korupcija ima posljedice na cijelo društvo” dodala je.

Građanima i građankama Sarajeva promotivni materijal dijelio je i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, koji je istakao da građani moraju biti hrabri u prijavljivanju korupcije.