U fokusu

Koncert podrške kampanji 'Građani glasaju protiv'

Prepunim trgom orilo se: PROTIV!

Prepunim trgom orilo se: PROTIV!

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su sinoć iskazali svoju podršku kampanji Građani glasaju PROTIV. Sinoć smo pokazali da nas ima. Temperatura je brzo prešla iz minusa u plus. Sinoć nas je više od 10.000 jasno i glasno, glazbom poručilo da se protivimo podjelama, da se protivimo netrpeljivosti. Poručili smo da želimo živjeti u zemlji koja će nas sve prigrliti. Duboko vjerujemo da je hrvatsko društvo otvoreno, uključujuće i kršćansko u svojim tradicijama i humanističko u svojoj budućnosti. Trgom i Hrvatskom jučer se orilo PROTIV! Vjerujemo da će tako biti i u nedjelju!

Jučer su se javnosti u sklopu koncerta obratili, među ostalima, Mile Kekin, Nataša Janjić Lokas, Vili Matula, Barabara Nola, Siniša Labrović, Urša Raukar i Severina. I brojne druge javne osobe plesale su s nama čitavu noć.

Posebna zahvala ide izvođačima – Zlim bubnjarima, Punčkama, Fakofbolan, Le Zboru i Čipkicama, Kandžiji, Stillnessu, Kawasaki 3P, TBF-u i LET-u 3. Svi su svirali besplatno, odazvali se u roku od samo nekoliko dana i pokazali zašto su veliki. Zahvala i Radiju 808 na besprijekorno odrađenom live streamu koncerta, zahvaljujući kojem su u odličnoj glazbi i vrhunskom raspoloženju sudjelovali ljudi diljem Hrvatske. A sve to ne bi bilo moguće bez Vedrana Menige iz Pozitivnog ritma i Ilka Čulića, koji su u nemogućim uvjetima i nemogućim rokovima osigurali bendove, pozornicu, zvuk, rasvjetu i ostalo, ukratko – sve što jedan koncert čini vrhunskim.

Ali nismo gotovi, pred nama su još tri dana.

Sutra u isto vrijeme, točno u podne, ponosno hodamo za jednakost u Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Pridružite nam se opet, pokažimo svima da smo otvoreni i humani, pokažimo da smo ljudi. Jer ljudski je biti PROTIV!

Ispred kampanje “Građani glasaju protiv”

Eugen Jakovčić, odnosi s javnošću, eugen.jakovcic@documenta.hr, 091-4572399

Gordan Bosanac, koordinacijski tim kampanje, gordan.bosanac@cms.hr, 091-7391247