U fokusu

Nagrađeni studenti i studentkinje

Dodjela nagrada za studentski rad na temu žena, odnosno rodne problematike

Dodjela nagrada za studentski rad na temu žena, odnosno rodne problematike

U srijedu, 27. studenog je održana svečana dodjela Nagrada studentima i studentkinjama koji su  napisali najbolje radove u 2013. godini  za Natječaj Centra za ženske studije.

Već petu godinu zaredom, Centar za ženske studije je raspisao Natječaj  za najbolji studentski  rad na temu žena, odnosno rodne problematike kako bi se među mladima u akademskoj zajednici povećao interes za to područje.

Od ukupno 37 pristiglih radova s nekoliko hrvatskih sveučilišta, odlukom povjerenstva (u sastavu prof.dr.sc. Aleksandre Čižmešije, doc.dr.sc. Dubravke Crnojević Carić i prof.dr.sc. Nadežde Čačinovič) dodijeljene su nagrade trima najboljima radovima u prostoru Centra za ženske studije.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada su:

Petra Majdak, magistrica povijesti, za rad “Konstrukcija ženskog identiteta u pravaškim humorističko – satiričkim listovima u drugoj polovini 19. stoljeća”; Boris Rutić, magistar sociologije i pedagogije, za rad “Emocionalna ideologija muškosti: primjena teorije Arlie Hochschilda i koncepta hegemonijske muškosti; te Tea Krušelj, magistrica komparativne književnosti i sociologije, za rad “Upravljanje reprezentacijama ´muslimanske djevojke ´ u javnom diskurzu i popularnoj kulturi Zapada”.

Sve troje dobitnika ne skriva oduševljenje osvojenim  nagradama.

Odlično je da se napokon nekakav trud nagradi , komentirala je Petra.   

Svaka nagrada je dobrodošla, pogotovo nama studentima društveno – humanističkih znanosti.”, nadodao je Boris.

Kojim smjerom nakon diplome? Na pitanje namjerava li se baviti temama vezanim za žene nakon fakultetskog obrazovanja, Tea je objasnila:  Nadam se da hoću, tu se vidim u budućnosti. Ovo je potvrda i velik vjetar u leđa da netko valorizira vaš rad.”