Vijesti

20.11.2013. 12:10:13 - A.B. / S.K.

predstavljena kampanja 'građani glasuju protiv'

'Referendum je o tome u kakvom društvu želimo živjeti: Ljudski je glasovati protiv'

Facebook: MMH

Facebook: MMH

Udruge za zaštitu ljudskih prava udružile su se u kampanju pod nazivom Građani glasaju protiv kako bi potaknuli građane i građanke da iziđu na referendum i stanu o branu ljudskih prava, tolerantnog društva koje ne diskriminira i ugnjetava manjine.

Na današnjem predstavljanju kampanje u zagrebačkom Oktogonu prirdužile su im se i brojne poznate osobe, koje su upozorile građane i građanke Hrvatske kako je 'ljudski glasovati protiv'.

"Ovaj je referendum prvi korak u ispunjavanju opasnog političkog programa. Crkva je odustala od HDZ-a i našla novog političkog sponzora, a to je inicijativa U ime obitelji propala politička stranka Hrast, koja se želi vratiti na vlast. Bitno je osvijestiti da je 1. prosinca samo prvi korak u ispunjenju ovog programa. Slijede nam zakoni koji pojedincima i pojedinkama oduzimaju vlasništvo nad vlastitim tijelom i pravo da samostalno odlučuju o svom životu - razvodu braka, medicinski potpomognutoj oplodnji i abortusu. Referendum je o tome kakvu Hrvatsku želimo. Biti 'protiv' znači biti demokrat i biti protiv totalitarizma", pojasnio je Duje Prkut ispred Građani glasaju protiv.

Korana Radman je rekla kako sve obitelji zaslužuju jednako poštovanje i pažnju.

"Naš stav jest da je obitelj jednaka bez obzira na broj i sastav. Sve zaslužuju našu pažnju i priznanje. Ovakvom manipulacijom referendumom otvara se pitanje da i nakon 1. prosinca odlučujemo o drugim sferama našeg života poput abortusa ili MPO-a", istaknula je.

"Prvog prosinca svi trebamo odvojiti 5 ili 10 minuta i odlučiti u kakvom društvu ćemo živjeti", kazala je Sara Lalić.

Mile Kekin je poručio kako je svojim cijelim heteroseksualnim bićem protiv.

"Ne mogu drugima zabraniti ono što sam živim", rekao je pjevač Hladnog piva.

Televizijska voditeljica Danijela Trbović je naglasila kako je ljudski biti protiv.

"Što je sljedeće? Hoćemo li u Ustav donijeti da su zaštićeni navijači Hajduka? Isto se sutra može dogoditi meni kao samohranoj majci ili nekom tko je debel ili mršav", istaknula je.

"Treba glasovati protiv inače će nas strpati u grob iz kojeg se nećemo dugo izvući", upozorio je redatelj Vinko Brešan.

Tagovi: danijela trbović, demokracija, diskriminacija, duje prkut, glasuj protiv, građani, građani glasuju protiv, hrast, hrvatska, kampanja, korana radman, ljudska prava, mile kekin, protiv, referendum, referendum o braku, sra lalić, u ime obitelji, viko brešan, zagreb

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (5)

Stari komentari

jao:
uf, još jedan pametan članak... zbilja ljudi moji, odakle vam toliko mašte? Koliko je smisleno to što pišete najbolje pokazuju ovi brojni komentari ispod svakog članka i posjećenost vašeg portala uopće. (btw, ovo je sarkazam, ako možda nije jasno)
21.11.2013. 19:12
Za:
Čine medvjeđu uslugu
21.11.2013. 20:25
LOLzi:
Jao i za,

A vi znate tocnu posjecenost portala?

Brojni komentari katolickih, zadrtih, fasistickih jadnika/ica? Buuu. Strah i trepet.

22.11.2013. 01:48
Eva:
Za i Jao, vi činite medvjeđu uslugu budućim generacijama i čitavoj ljudskoj vrsti i razvoju sivilizacije. Vi ste kamen spoticanja u evoluciji! Sramite se!
22.11.2013. 09:32
Za:
Uvjeri me na način da mi objasniš kako ti to vidiš razvoj i na koji bi ga način implementirala u današnje društvo i ako odgovor bude zaista ingeniozan, posramit ću se.
30.11.2013. 08:34

Iz drugih medija

AEM