Vijesti

11.11.2013. 15:21:51 - Marinella Matejčić

Aktivizmom do trasformacije maskuliniteta

Mladići kao saveznici u zaustavljanju nasilja

Konferencija pod nazivom "Mladići kao saveznici u zaustavljanju nasilja, aktivizmom do trasformacije maskuliniteta" održat će se od 13. do 15. studenoga 2013. godine na Jahorini (BiH) u hotelu Termag. Glavni organizator konferencije je CARE International Balkans, uz lokalne partnerske organizacije (sve udruge uključene u program su s područja Kosova, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske).

Cilj projekta je izmijeniti stavove i ponašanja mladih muškaraca veznih uz rodno zasnovano u vršnjačko nasilje, te se isti trenutno provodi u više od 30 gradova u regiji, uključujući Sarajevo, Banja Luku, Zagreb, Mostar, Beograd, Kosovsku Mitrovicu i Prištinu, uz podršku resornih ministarstava, srednjiš škola te mladih ljudi i šire zajednice.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati edukacija i djelovanja, te inovativni koncept rada. Od početka 2013. godine, održano je više od 1,000 radionica, koje je pohodilo više od 5,500 mladih ljudi. Unutar kampanje "Budi muško" organizirano je više od 700 događanja i u istoj je sudjelovalo više od 14,000 mladih djevojaka i mladića. Održano je i sedam ljetnih kampova u kojima su sudionici učili o nenasilnoj komunikaciji, vodstvu, zdravim načinima života i rodnoj ravnopravnosti.

Na stranicama udruge Status M možete saznati na koji način se i vi možete uključiti u ovaj projekt, a na Libeli čitajte o sarajevskoj konferenciji.

Tagovi: maskulinitet, mladići, regija, rodna ravnopravnost, sarajevo, status m

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM