Vijesti

08.11.2013. 15:46:45 - Libela

sdp ipak ipak ide linijom manjeg otporea i ne mari za ljudska prava

Referendum 1. prosinca!

Referendum o ustavnom definiranju braka održat će se 1. prosinca, odlučio je Sabor. Za tu odluku glasovalo je 104 zastupnika/ica, 13 ih je bilo protiv, a petero suzdržanih, prenosi HRT.

Dio članova i članica  HNS-a je bilo protiv ove odluke, a dio ih je bio sudržan. Građani/ke će na referendumu odlučiti žele li da se brak Ustavom definira kao zajednica muškarca i žene.

U slučaju da građani potvrdno odgovore na referendumsko pitanje, definicija braka kao zajednice muškarca i žene unijela bi se u članak Ustava kojim se štiti obitelj.

Potvrđena je tako inicijativa U ime obitelji, potkrijepljena s oko 700.000 potpisa. Odbijen je zaključak zastupnice Jadranke Kosor da se referendumsko pitanje Jeste li da se u Ustavu brak definira kao zajednica muškarca i žene pošalje na ocjenu Ustavnom sudu.

Nakon toga HNS-ovi zastupnici tražili su pauzu. Jozo Radoš rekao je da je HNS bio spreman glasovati za raspisivanje referenduma, ali da su odlučili da ipak to neće učiniti jer Sabor nije poslao zahtjev za ocjenu ustavnosti pitanja.

"Kako nemamo mišljenje nadležnog tijela, Ustavnog suda, smatramo da ovaj proces nije valjan i klub HNS-a neće glasati za raspisivanje referenduma", rekao je Radoš.

To će biti treći državni referendum u hrvatskoj povijesti, a prvi koji se raspisuje na temelju prikupljenih potpisa građana/ki.

Tagovi: diskriminacija, hns, hrvatska, hrvatski sabor, jadranka kosor, lgbt prava, ljudska prava, ocijena ustavnosti, raspisan, referendum, referendum o braku, referendumsko pitanje, sabor, u ime obitelji, ustavnost pitanja

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (5)

Stari komentari

Ref:
Nakon homoseksualaca i ugrozavanja njihovih ljudskih prava svoja prava tražiti će i sodomisti te će i oni htjeti ozakoniti svoje zajednice proizasle iz ljubavi
08.11.2013. 17:21
Jasna:
sviđa mi se ova fotografija s kemijskom koja samo što ne označi "yes"... to ću i ja zaokružiti 1.12.
08.11.2013. 20:58
zlatan:
Da neki referendum, da neke bitne stvari. Moš mislit! Ako ovaj glupi narod (barem onaj dio koji je glup,priglup), dakle ako taj narod misli da će se tim referendumom riješiti neke bitne stvari, e neće. I dalje će mase živjeti loše u nesigurnosti radnih mjesta, sa sve skupljim zdravstvenim uslugama, itd,itd.
Ja mislim ovako. Ako većina izađe na referendum i većina odgovori DA, onda je ovaj narod zaslužio biti novovjeko roblje. Jer ako im je to važnije od stvarnog života, onda su zaslužili biti jad i bijeda. A to već jesu.
Ja također ništa ne vjerujem toj ukočenoj i ljigavoj gospodi iz udruge "U ime obitelji". Lažu čim otvore usta. Kada budu zdušno branili žrtve obiteljskog nasilja, e onda ću im vjerovati. Ovako su za mene obični ljigavi lažovi. A obiteljsko nasilje i fizičko i verbalno, najrašireniji je oblik nasilja.
08.11.2013. 22:47
Provokator:
Vidiš, Zlatane, ti si savršeni poslušni vojnik "novoga poretka". Jer ako neka ideologija danas ljude pretvara u roblje, onda je to liberalizam, dakle ista ona ideologija koja se zalaže za gay "prava" i promjenu definicije braka.

Obiteljsko nasilje postoji. Ali... sad tu dolazi jedno veliko ALI... ono se danas potencira do karikaturalnih proporcija - i ne samo ono, nego i opće "nasilje" spram žena i djece. A konačan je cilj razoriti obitelj. I koliko sam ja god žestoki antiklerikalac, Crkva i konzervativci su tu u pravu.

Kako samo Jutarnji list u gebelsovskoj maniri sve koji se ne slažu s liberalnim dogmama proglašava glavnim neprijateljima "progresivnih" snaga.
11.11.2013. 09:51
zlatan:
Gospon PROVOKATOR, mene se ne može isprovocirati. Ali vidim služite se onim, napad je najbolja obrana. Kakav novi poredak, kakva goebelsovska propaganda? Ako se netko služi tim metodama, onda su to upravo ti neokonzervativci. Skupljaju drva za neke lomače, pripremaju neke nove kristalne noći. Tko to ne vidi je i sam takav ili je psihički portemećen.
11.11.2013. 15:41

Iz drugih medija

AEM