Vijesti

06.11.2013. 17:12:05 - K.G.

Gdje je članica grupe Pussy Riot?

Nadežda Tolokonnikova nestala u bespućima gulaga

Prije gotovo tri tjedna, točnije 21. listopada Nadežda Tolokonnikova odvedena je iz svoje zatvorske kolonije Mordovia. Od tada joj se gubi svaki trag. Njena obitelj čak nema ni dokaza da je živa.

Njen suprug, Petya Verzilov, rekao je za Guardian, kako je dobio stopostotno pouzdanu informaciju da je Nadežda odvedena u zatvor u regiji Krasnojarsk, četiri vremenske zone i 2.000 km udaljeno od Moskve, te je dodao kako je to kazna Nadeždi za javne izjave, a odluka je donesena kako bi ju se maknulo iz medijske pozornosti što je više moguće.

Podsjetimo, Nadežda je štrajkala glađu zbog loših zatvorskih uvjeta, o čemu je i obavijestila javnost, te je zbog toga bila preseljena u bolnicu. Ali, i ponovo vraćena u zatvor.

Ruski pravobranitelj za ljudska prava, Vladimir Lukin, izjavio je kako mu je rečeno od strane ruskih zatvorskih službenika kako je Tolokonnikova u 'zadovoljavajućem stanju' te da je prebačena u novi zatvor.

U skladu sa zakonom, rodbina i odvjetnik/ica osuđenog/e imaju pravo u roku od deset dana nakon prebacivanja zatvorenika/ice u drugi zatvor saznati novu lokaciju. No, u Nadeždinom slučaju, ni rodbina, ni odvjetnik nisu dobili nikakve informacije o tijeku zatvorskog transfera.

U najboljem slučaju, Nadežda je odsječena od vanjskog svijeta.

Ako je Nadežda još živa, naši glasovi svakako joj mogu pomoći da je zaštitimo, te prisilimo Vladimira Putina da Nadežda ne postane još jedna od žrtava.

Stoga, ovdje je peticija pod nazivom "Tražimo istinu u Nadeždi Tolokonnikovoj" koju možete potpisati. U peticiji upućenoj Vladimiru Putinu stoji: "Recite nam istinu o tome što se dogodilo Nadeždi Tolokonnikovoj i neka njezina obitelj zna gdje se ona sada nalazi."

 

Tagovi: krasnojarsk, nadežda tolokonnikova, peticija, rusija, zatvor

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

:
free Pussy Riot
07.11.2013. 19:17

Stup srama

Iz drugih medija

AEM