U fokusu

Marija Aljohina povukla molbu za ranije puštanje

Nadežda Tolokonikova nastavlja štrajk glađu

Nadežda Tolokonikova nastavlja štrajk glađu

Nadežda Tolokonikova, jedna od dviju zatočenih mladih žena iz ruske skupine Pussy Riot, nastavila je u petak štrajk glađu nakon što je premještena iz bolnice u koloniju čije je uvjete zatočenja osudila.

“Danas je Nadja nastavila štrajk glađu nakon što je premještena u koloniju IK-14”, napisao je njen suprug Pjotr Verzilov u priopćenju.

Zatočena članica punk benda Pussy Riot Marija Aljohina povukla je u petak molbu za ranije puštanje u znak podrške kolegici koja je upravo izašla iz bolnice kamo je dospjela zbog štrajka glađu uzrokovana zatvorskim uvjetima.

Podsjetimo, prošlog kolovoza Maria Aljohina, Nadežda Tolokonikova i Yekaterina Samutsevic proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za ‘huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom’ zbog izvedbe ‘punk molitve’ u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U listopadu 2012. godine na slobodu je puštena Yekaterina Samutsevich nakon što je sud uvažio njenu žalbu da nije prisustvovala samom činu ‘agresivnog ponašanja’, jer je izbačena iz crkve netom nakon ulaska.

Više od sto svjetski poznatih glazbenika i glazbenica su potpisali pismo kojim pozivaju ruske vlasti da oslobode punkerice.