Vijesti

10.10.2013. 16:44:36 - Libela

osvježenje na političkoj sceni

Mirela Holy osniva novu progresivnu stranku ORAH

Mirela Holy

Mirela Holy (Foto: Facebook Vlada RH)

Nezavisna saborska zastupnica Mirela Holy osnovat će 29. listopada stranku pod nazivom Održivi razvoj Hrvatske - ORAH.

Kako je najavila riječ je o progresivnoj stranci koja će provoditi politiku održivog razvoja i baviti se svim vitalnim temama hrvatskog društva, piše rtl.hr.

Holy je istaknula kako će na početku djelovanja ORAH biti najviše usmjeren prema definiranju održivoga gospodarskog programa s konkretnim rješenjima za izlazak iz krize i gospodarski prosperitet države.

"Stranka će se baviti intenzivno i problematikom društvene pravde i ljudskih prava, a u tom smislu poseban naglasak bit će na kvalitetnoj reformi državne uprave", istaknula je Holy.

Mirela Holy najavila je da će stranka uvesti nova rješenja usmjerena prema demokratizaciji unutarstranačkih procedura te ravnomjernu zastupljenost oba spola u svim političkim procesima, od zastupljenosti na listama jednakog broja žena i muškaraca do svih glavnih tijela stranke.

Kad je riječ o zaštiti okoliša, rekla je da će ta problematika biti obrađena proaktivno jer bez gospodarskog razvoja nema ni dobre ni učinkovite zaštite okoliša.

"Drugim riječima, za ORAH zaštita okoliša nije trošak, nego prilika za drukčiji i bolji gospodarski razvoj Hrvatske", naglasila je.

Osnivačka skupština ORAH-a održat će se 29. listopada u Hrvatskome novinarskom društvu (HND) u Zagrebu.

Tagovi: mirela holy, održivi razvoj hrvatske, orah, politika, skupština, stranka, žene i politika

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

đurđa:
Svaka pohvala. Autentičnost, dosljednost, dostojanstvenost, miran i kulturan način komunikacije, obrazovanost, to je ono što ovoj zemlji treba-8
13.10.2013. 23:17
sdfa:
da ravnopravna zastupljenost oba spola, u svim tijelima stranke listama itd, i sad se u stranku učlane 10 sposobni žena i 5 manje sposobnih muškaraca onda će morat tirat sposobe žene i stavljat manje sposobne muškarce, situacija je hipotetska ne smatram da su žene ili muškarci manje ili više sposobni ovisno o spolu, a da bi moglo bit ovih preoblema govori da je dotična spominja eko-feministička sela, pa bi u svoju stranku mogla privuči mnoštvo sposobnih feminiskinja koje će, svoje mjesto morat prepusti nesposobnim muškarcima, naravno opet govorim hipoteski.
16.10.2013. 03:15

Iz drugih medija

AEM