Vijesti

23.04.2009. 13:19:28 (Večernji list)

Djelatnicama tvrtke radne knjižice podijeljene iz automobila

(Foto: tsuacctnt)

SLUNJ - Koja plaća? Tako nam je odgovorila direktorica Snježana Štajduhar Humić kada smo je pitale što je s našim novcem.Bez posla i novca
- Zamislite! Pa, toga ima samo u Hrvatskoj. Ostale smo bez posla, plaća, a sada nam je radne knjižice podijelila iz svoga automobila. Kao da smo stoka. To nam je hvala za sve one prekovremene sate i noćni rad, koji nam nikad nisu bili plaćeni - ogorčene su bivše radnice slunjske tvrtke Intima, koje su danas preuzele svoje radne knjižnice.

No, umjesto da sve to riješi na normalan i civiliziran način, još su na kraju direktoricu morale hvatati i tražiti da dođe pred Zavod za zapošljavanje u Slunju, kako bi uz pečat dobile i njezin potpis. Neke od radnica u tome nisu uspjele, pa će morati još pričekati neko vrijeme da se prijave na burzu. I ne samo to, neke žene još nisu dobile ni dokumentaciju o otkazu ugovora o radu.

- Bile smo guske i sve moguće životinje. Ponižavala nas je i mnoge su žene kući išle plačući. Da je bila samo koja lijepa riječ, bile bismo još učinkovitije.Cijena rada
I ovako smo puno i kvalitetno radile. No, bile smo krive za sve pogreške i propuste, iako je često puta bila riječ o pogrešnoj procjeni direktorice - ističu Jelena Puškarić i Đurđa Cindrić, pokazujući nam listu s prosječnom mjesečnom plaćom za listopad od 1.688,15 kuna.

Bivša djelatnica Jelena Mandić kaže da je direktorica Štajduhar-Humić najveći krivac za propast tvrtke. Napominje da su za sedam dana bolovanja oduzimali i po 1.100 kuna. A za dan rada dobivale su oko 75 kuna.

Tagovi: tržište rada

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM