Vijesti

22.09.2013. 09:35:21 - Libela

Nacionalna kampanja 'Hrvatska volontira'

Akcija Volonterskog centra Sisak

U subotu 21. rujna 2013. godine Volonterski centar Sisak koji djeluje pri Agenciji lokalne demokracije Sisak (ALD),  proveo je volontersku akciju u Domu za stare i nemoćne osobe Sisak.

Građanke i građani Siska sudjelovali su u sportskom turniru s 20-tak korisnica i korisnika Doma. Najviše zanimanja je bilo za društvenu igru Čovječe ne ljuti se, a uz igru volonterke i volonteri su imali vremena i za druženje sa svojim starijim suigračima. Volonteri su proveli tri sata u društvu s korisnicama i korisnicima Doma, za koje kažu da su vrlo zahtjevni protivnici koje se teško pobjeđuje. Neki od volontera dio svog slobodnog vremena provode volontirajući i na drugim volonterskim programima u zajednici, dok je nekoliko i onih kojima je ovo prvo volontersko iskustvo.

Ovom volonterskom akcijom, Volonterski centar Sisak se pridružio nacionalnoj kampanji 'Hrvatska volontira' koja se održava treću godinu zaredom. Kampanja se održava pod sloganom Volontiraj-budi promjena!. Želja organizatora je ovom kampanjom promovirati volonterske programe u organizacijama kao i samo volonterstvo kao građansku vrlinu i naviku srca.

Kampanju organizira Mreža volonterskih centara Hrvatska, a njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Prošlogodišnja kampanja održana je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a rezultirala je sa 154 volonterske akcije na području cijele Hrvatske u koje je bilo uključeno 2165 volontera, koji su volontirajući taj dan nesebično poklonili društvu ukupno 8958 sati.

Tagovi: akcija, civilno drušvo, hrvatska, kampanja, volonterski centar sisak, volontiranje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM