U fokusu

Nacionalna kampanja 'Hrvatska volontira'

Akcija Volonterskog centra Sisak

Akcija Volonterskog centra Sisak

U subotu 21. rujna 2013. godine Volonterski centar Sisak koji djeluje pri Agenciji lokalne demokracije Sisak (ALD),  proveo je volontersku akciju u Domu za stare i nemoćne osobe Sisak.

Građanke i građani Siska sudjelovali su u sportskom turniru s 20-tak korisnica i korisnika Doma. Najviše zanimanja je bilo za društvenu igru Čovječe ne ljuti se, a uz igru volonterke i volonteri su imali vremena i za druženje sa svojim starijim suigračima. Volonteri su proveli tri sata u društvu s korisnicama i korisnicima Doma, za koje kažu da su vrlo zahtjevni protivnici koje se teško pobjeđuje. Neki od volontera dio svog slobodnog vremena provode volontirajući i na drugim volonterskim programima u zajednici, dok je nekoliko i onih kojima je ovo prvo volontersko iskustvo.

{slika}

Ovom volonterskom akcijom, Volonterski centar Sisak se pridružio nacionalnoj kampanji ‘Hrvatska volontira’ koja se održava treću godinu zaredom. Kampanja se održava pod sloganom Volontiraj-budi promjena!. Želja organizatora je ovom kampanjom promovirati volonterske programe u organizacijama kao i samo volonterstvo kao građansku vrlinu i naviku srca.

Kampanju organizira Mreža volonterskih centara Hrvatska, a njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Prošlogodišnja kampanja održana je pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, a rezultirala je sa 154 volonterske akcije na području cijele Hrvatske u koje je bilo uključeno 2165 volontera, koji su volontirajući taj dan nesebično poklonili društvu ukupno 8958 sati.