Vijesti

19.09.2013. 07:43:20 - Libela

'Nitko se ne rađa kao homofob'

Od Povorke ponosa u Podgorici se ne odustaje

Unatoč prijetnjama, direktor LGBT Foruma Progress Stevan Milivojević izjavio je kako se od Povorke ponosa u Podgorici ne odustaje.

"Stvari se trebaju mijenjati iz korijena. Zbog toga je reforma obrazovnog sustava neophodna. Nitko se ne rađa kao homofob", poručio je.

Dodao je kako su do sada policiji podnijeli preko dvije stotine prijava, no nema zamjerki na rad crnogorske policije. Međutim, problem je Tužilaštvo.

"Nadam se da će podnijeti i neke kaznene prijave koje bi poslužile kao primjer onima koji/e planiraju napade da se suzdrže od njih", kazao je Milivojević.

S njim se složio i Danijel Kalezić iz NVO Kvir Montenegroa.

"Skandalozno je da nema niti jedne kaznene prijave. A zakon je u tome jasan. Ako neko kaže 'Ubij pedera', taj netko poziva na ubojstvo, taj neko krši Kazneni zakon. Pred Tužilaštvom je test. Hoće li položiti taj test, vidjet ćemo nakon Povorke u Podgorici", izjavio je Kalezić.

Osim toga, on je naglasio kako vjeruje da će podgorička Povorka će biti brojnija od budvanske te 'zato i očekuje probleme'.

"To nije do nas. To je stvar policije. Sudionika/ca će biti minimalno 200", zaključio je.

Povorka ponosa u Podgorici zakazana je za 27. listopada.

Tagovi: crna gore, danijel kalezić, homofobija, lgbt, lgbt prava, ljudska prava, podgorica pride, policija, povorka ponosa, prijetnje, regija, stevan milivojević

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM