Vijesti

29.08.2013. 08:00:45 - Libela / H-alter

Ludosti kraja nema

Rusija planira zabraniti doniranje organa homoseksualnim osobama

Rusija bi uskoro mogla ponovno uvesti zabranu doniranja krvi i organa homoseksualnim osobama, ali bi im zato mogla osigurati besplatne tretmane za "preobraćanje na heteroseksualnost", izjavio je zastupnik u Dumi, Mikhail Degtyarev, a prenosi RT.

"Predložit ćemo uvođenje amandmana kojim bi se homoseksualnost vratila na listu kontraindikacija za donacije krvi i organa", kazao je Degtyarev, dodavši kako ovaj potez uopće ne smatra diskriminatornim jer je, prema njegovim riječima, 65 posto svih oboljelih od AIDS-a homoseksualne orijentacije.

Kako bi "pomogli" osobama homoseksulane orijentacije dodao je da se radi na omogućavanju besplatna savjetovanja s psiholozima koje bi im trebala omogućiti "povratak normalnom životu i povratak heteroseksualnoj orijentaciji".

Zabrana doniranja krvi i organa postojala je i ranije u Rusiji, ali je ukinuta prije mnogo godina.  Hoće li godinama kasnije ponovno biti uvedena, odlučit će Duma.  

Tagovi: lgbt prava, ljudska prava, rusija

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

zlatan:
I u SAD homoseksualni muškarci ne smiju donirati krv, u Hrvatskoj također. Nije mi jasno kako se takve osobe može detektirati? Na temelju kakvog izgleda ili ponašanja? Ali svaka pismena osoba zna da netko može biti homoseksualne orijentacije, ali biti potpuni apstinent u spolnom pogledu. Da li takvi mogu dati krv? Ali kako sve to dokazati.
Samo kreteni mogu još uvijek razmišljati da se homoseksualnost može "izliječiti". Tako je i Hitler i njemački nacisti, imao plan uzgajanja plavokosih i plavookih Nijemaca. Idiotizmu nikada kraja. U svezi toga pročitati knjigu U IME RASE, Marca Hilllela.
Zašto pišete MIKHAIL, pa nije nam engleski materinji. Ispravno je MIHAIL, jer tako se piše i u ruskom originalu, a tako se i izgovara.
29.08.2013. 14:12

Stup srama

Iz drugih medija

AEM