Vijesti

21.04.2009. 12:16:35 - Dragutin Šantoši (Večernji list)

'Neću te ubiti, djeca zaslužuju oba roditelja'

(Foto: nada_abdalla)

Kristina Zlatoić koju je oteo bivši suprug Darko Relić ispričala je Večernjem listu što se događalo prošle subote kada je Darko došao u kuću njezinih prijatelja u Čađavačkom Lugu u kojoj je bila. Darko je prije nego što je krenuo u Čađavački Lug rekao prijateljima da će ubiti sebe i Kristinu. Iste večeri oko 21.20 sati počinio je otmicu.

 

Zaslijepljena od krvi
- Posjetila sam prijatelje u Čađavačkom Lugu, dogovarali smo se o "krstitkama", a onda se pojavio Darko u dvorištu. Odjeknula su dva pucnja, pa sam se sakrila u ormar u kući. Uletio je s puškom u ruci i prijetio da će nas sve pobiti. Domaćina, Zlatka Hrženjaka, udario je puškom po glavi, a kad je zaprijetio da će ubiti tromjesečnu bebu prijateljice Vesne, da se ne dogodi veće zlo, izišla sam iz ormara. Zgrabio me je za ruku i izvukao iz kuće, strpao u svoj automobil s druge strane ceste.

Poljskim putem vozio je u punoj brzini, pa je u jednom trenutku ugasio svjetla. Automobil je udario u nešto, a ja sam glavom udarila u vjetrobransko staklo, smrskani lim ozlijedio mi je koljeno. Ostala sam bez svijesti. Ništa nisam vidjela od krvi, ali se sjećam da me je Darko cijelu noć, bosu bez cipela, vukao po kukuruzištu i livadama. Kretali smo se, skrivali, a pred jutro smo došli do lovačke čeke gdje smo pričekali svitanje.

Darko je uočio policajce. Ja sam krvarila, bilo mi je loše, sve me je boljelo... Prije nego što je mobitelom pozvao policiju rekao je: "Predat ću se, da ne ubijem ni tebe ni sebe. Kakvi smo - takvi smo. Imamo djecu, pa zaslužuju da imaju oba roditelja. Ako nas ubijem, djeca neće imati nikoga." Kad su ga policajci odvodili, još mi je dobacio: "Kristina, žao mi je što sam ti napravio zlo", kaže Kristina Zlatoić, a iz ozljedom zatvorena oka, procurila je suza.

Kada ste noću bili u polju, je li vam prijetio, zlostavljao vas ?

- Ne, nije mi ni prijetio niti me je tukao. Govorio je da me voli, da mu se vratim. Sumnjam da je ljubav ako netko isprebija ženu - kaže Kristina Zlatoić.

 

Osveta, ne ljubomora


Što žena uopće može učiniti da se zaštiti od takvog bivšeg muža?

- Za braka ne znam ni sama koliko puta me je tukao. Najmanje 20-ak puta prijavljivala sam ga policiji. Bio je i kažnjavan, osam mjeseci proveo je u zatvoru, vratio se... Policija ga pritvori na 12 ili 24 sata, a kad iziđe, sve ponovo... Ovo mi je četvrti put kako sam zbog batina završila u bolnici, ali nikada ovako, kaže Kristina. Je li Darko bio bolestan ili ljubomoran ?

- Ma, ne znam. Ne vjerujem da je riječ o ljubomori, već o nekakvoj osveti. Da netko nekoga voli, ne bi ga tako "ubijao". Živim, borim se kako bih vratila svoju djecu, pa ni ovo nije preteško izdržati, ali znam, kada Darko iziđe iz zatvora, opet ću biti na tapetu - kaže Kristina Zlatoić, žrtva vlastitog supruga.

Inače, Darko je, dok su bili u braku, često izbivao iz kuće, vraćao se pijan i zlostavljao nju i djecu. Prije tri godine Kristina je odlučila prekinuti zajednički život. Sudski su se rastali, Darko nije plaćao alimentaciju, Kristina se zaposlila, a Centar za socijalnu skrb oduzeo je majci djecu i smjestio ih u udomiteljsku obitelj.

Tagovi: nasilje

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM