Vijesti

20.04.2009. 15:41:03 - T.B.

Sve se može kad se hoće

SDP Primorsko-goranske županije izradio je svoj dio liste za županijsku skupštinu što ne bi samo po sebi bilo vrijedno teksta. No, na toj je listi 40% žena, od čega je, što je posebno zanimljivo, u prvoj polovici liste postignut paritet odnosno redoslijed je jedan muškarac, jedna žena, jedan muškarac, jedna žena i u tom prvom dijelu liste žene čine 46%.

 

Obzirom da nema puno takvih lista u strankama (uključivo i SDP-u op.a.), već štoviše liste obično izgledaju dijametralno suprotno, priupitale smo Dragicu Marač, potpredsjednicu Foruma žena SDP-a, inače Riječanku i kandidatkinju za županijsku skupštinu, kakvi su stranački mehanizmi koji dovode do takve liste.

 

"Forum žena Primorsko-goranske županije se svojim kontinuiranim radom i osnivanjem novih organizacija izborio za poziciju u kojoj može predložiti žene za listu te da se ti prijedlozi uvaže" rekla nam je Marač. Uz to, svakako je bitna i podrška same organizacije, odnosno konkretno predsjednika županijske organizacije i aktualnog župana Zlatka Komadine "On je predložio paritetni raspored na prvoj polovici liste i time dokazao i svoju potporu kako ženama, tako i unapređenju rodne ravnopravnosti". Ostaje za vidjeti kako će lista izgledati u konačnici kada je popune i ostale stranke koje su u koaliciji s SDP-om.

 

Kada već govorimo o Primorsko-goranskoj županiji, niti jedna žena nije kandidatkinja za županicu, a koliko je poznato samo je Nada Turina Đurić (HNS) kandidatkinja za zamjenicu župana i to upravo spomenutom Komadini.

Tagovi: hns, nada turina đurić, primorsko-goranska županija, sdp, zlatko komadina

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM