U fokusu

prosvjed protiv fiskalizacije

Tržnice ne miruju

Tržnice ne miruju

Obrtnici, vlasnici d.o.o.-a i vlasnici OPG-a s hrvatskih tržnica i ribarnica, otvorenih prostora i sajmova priopćili su medijima da nastavljaju s naporima “da pokažu javnosti i odgovornima u Vladi i državi da su ravnopravan, pošten i odgovoran partner u kreiranju života i rada na hrvatskoj tržnici i ribarnici, otvorenim prostorima i sajmovima”.

Njihov cilj je donošenje pojedinih članaka Zakona o fiskalizaciji, a neki od prijedloga uključuju tromjesečni moratorij do pronalaska rješenja problema.

U ponedjeljak, 8. srpnja, na tržnici Dolac u 10 sati, okupit će se predstavnici/ce, kao i sami prodavači/ce i zakupci sa većine hrvatskih tržnica, ribarnica i sajmova. “Mirna i dostojanstvena povorka će se uputiti na Markov trg, gdje imamo odobrenje za nastavak posvjeda u 12 sati”, poručuju u priopćenju.

Podsjetimo, od 1. srpnja stupio je na snagu zadnji krug fiskalizacije koji, osim obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obuhvaća sve trgovce/kinje pa tako i one na tržnicama te im nameće obvezu poslovanja putem fiskalnih balgajni.