U fokusu

novi vjetar pod marjanom

Novi smjer nakon Keruma! Ivo Baldasar na Split Prideu

Novi smjer nakon Keruma! Ivo Baldasar na Split Prideu

U svom prvom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kao izravno izabrani gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar potvrdio je kako će sudjelovati na ovogodišnjoj splitskoj Povorci ponosa.

“Dolazim na Povorku ponosa, biti ću s aktivistima/icama i pozivam sve građane/ke da nam se prodruže. Do kraja mandata mi je cilj izgraditi i Centar za LGBT zajednicu. Uvijek ću biti na strani slabijih”, kazao je.

Splitska policija ozbiljno se priprema za subotnji, treći po redu Split Pride i ako je suditi po riječima Paška Ugrine, iz Ureda načelnika splitske Policijske uprave, ove će godine policijski ‘obruč’ biti puno ‘labaviji’ u odnosu na prve dvije godine.

“Ne mogu u ovom trenutku govoriti o točnom broju policijskih službenika/ica koji će osiguravati povorku, ali će brojka biti sigurno značajno manja od prošlogodišnjih 900 policajaca/ki. Imamo dobru suradnju i koordinaciju s organizatorima/icam i spremni smo osigurati punu sigurnost kako sudionicima/icama prije, za vrijeme i poslije povorke, tako i svim građanima/kama i turistima/kinjam koji se tada zateknu u centru grada”, kazao je Ugrina za Slobodnu.