U fokusu

akcija u beogradu

Ljubite se u četiri zida na ulici

Ljubite se u četiri zida na ulici

Inicijativa Mesto za ljubljenje započela je u Beogradu, a ima velikog potencijala proširiti se ostatkom regije. Radi se o vrlo jednostavnom konceptu, koji šalje jasnu i snažnu poruku. 

Grafit na kojem piše jednostavno ‘mjesto za ljubljenje’ okružen je sa četiri crte koje simboliziraju četiri zida unutar kojih su mogu voljeti svi. Kako se često LGBT osobama govori da ‘budu ono što jesu unutar njihova četiri zida’, ovaj put su famozna četiri zida izašla na ulicu.

“Lokacije u Beogradu nisu izabrane slučajno, baš svaka je simbolična i ima veze s kritikom nasilja, kako nad stranim državljanima i državljankama, tako i nad pripadnicima i pripadnicama manjinskih grupa, ili sa odavanjem počasti pojedincima ili institucijama koji cijene individualni izraz i pravo slobodnog izbora”, pojasnila je Sanja Seliškar, jedna od pokretačica ove inicijative.

Također je dodala kako se Mjesto za ljubljenje ne odnosi samo na osobe LGBT populacije, već je ovo osvrt i na sve one parove koji iz nekog razloga nisu ‘tradicionalni’ te su diskriminirani na temelju vjerskih, rodnih, etničkih ili bilo kojih drugih karakteristika.

Čekamo dan kada će Mjesto za ljubljenje u svom pravom smislu osvanuti i u Zagrebu, a i u ostatku regije.

{slika}