Vijesti

18.04.2013. 12:18:52

Žene u crnom

Staša Zajović dobitnica je nagrade "Charlotte Bunch za ženska ljudska prava"

Žene u crnom izvjestile su da je Staša Zajović dobitnica nagrade "Charlotte Bunch za ženska ljudska prava", koju dodjeljuje Global Fund for Women.

Charlotte Bunch je osoba koja je osmislila sintagmu "ženska prava su ljudska prava", a bori se za ženska ljudska prava preko četrdeset godina. Svaka od dobitnica ove nagrade na svoj način, a kroz svoj aktivistički angažman se bori za ženska ljudska prava. Nagradu su još dobile i: aktivistkinja feminističke grupe Nazra iz Egipta, Monz Hassan i odvjetnica i braniteljica ljudskih prava iz Kolumbije, Monica Roa.

Staša Zajović je po obrazovanju filologinja, jedna od osnivačica, koordinatorica i aktivistkinja feminističko-antimilitarističke grupe Žene u crnom. Dobitnica je Milenijske nagrade za mir, 2001. Nominirana je za Nobelovu nagradu za mir 2005. i za osobu godine časopisa Danas, 2005. i 2007. godine. Urednica brojnih publikacija u izdanju Žena u crnom, organizatorica mnogih edukativnih aktivnosti, kao i 1500 uličnih akcija. Njeni eseji i članci objavljeni su u brojnim lokalnim i međunarodnim časopisima i izdanjima. Do sada je objavila više od stotinu antologija i publikacija. Staša je sedam godina bila posvećena radu u izbjegličkim kampovima.

Tagovi: feminizam, global fund for women, nagrada, staša zajović, žene u crnom

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (4)

Stari komentari

Herodot:
Ova rugoba mi poprilično ide na živce
18.10.2013. 16:29
:
Le nouveau degré Mido belle table Beilunsaili III (suite éternelle de la montre de la série originale signant la conception lisse de l'arc, texture élégante conception naturelle de l'arc, l'amélioration, et couloirs voûtés symétriques, www.irepliquemontredeluxe.com verrière lien intelligent Ai couloir Manuel a non seulement obtenu la certification Observatoire suisse, plus discret poignet blanc et noir classique minimaliste, tourner le cadran secours par le biais intelligent, www.onesacluxes.com parfaitement contenant la copie du calendrier Breitling Avenger MIDO Mido Mido s'est jointe à l'éternel conception, ne collent pas à la tendance.
16.10.2014. 07:23
muško:

depo.ba/clanak/120220/norveska-uvela-obavezno-sluzenje-vojnog-roka-za-zene

u Hrvatskoj još toga nema, feminiskinje tražite da to i ovde bude ili vam nepaše vakva ravnopravnost, i ne vojnik rok nije ukinut nego suspendiran moze se uvest svakog trena
16.10.2014. 22:44
Bocko:
Umjesto da nagradu bar simbolički dodjele hrabrim ženama koje se bore zajedno sa svojim muškarcima za slobodu, poput hrabrih kurdskih žena danas u Kobaniju, nagrade se redovito dodjeljuju ovakvim spodobama.

Neka dotična zajedno sa svojim istomišljenicama ode danas u Kobani onim ISIL-ovcima propovjedati mir uz prigodn ples sa cvijećem.

A "prokleti zli imperijalistički bombarderi" koji su jedini pomogli tim hrabrim ljudima u Kobaneu trebali su po toj Staši valjda umjesto bombi na jadne ISIL-ovce bacati bukete cvijeća . Tako bi ih sigurno preobratili da prestanu rezati glave, ubijati i silovati i svi bi lijepo zapjevali u miru i slozi.
17.10.2014. 08:04

Iz drugih medija

AEM