Vijesti

12.03.2013. 10:06:12 - J.T. (RTL.hr)

LIBERALKE PROTIV MILANOVIĆA

'Po čemu on zaključuje da su muškarci pametniji od žena?'

Zoran Milanović

Zoran Milanović (Foto: Facebook)

Liberalke - ženska inicijativa HSLS-a zatražile su očitovanje pravobraniteljice za ravnopravnost spolova o, kako ocjenjuju, skandaloznoj i diskriminirajućoj izjavi premijera Zorana Milanovića u kojoj je kandidatkinjama SDP-a za predstojeće lokalne izbore poručio da budu 'bolje, pametnije, lukavije te će se zaboraviti da su žene i bojat će ih se.

"Ti stavovi predsjednika Vlade suprotni su Zakonu o suzbijanju diskriminacije, pa se postavlja pitanje zašto Zoran Milanović krši zakonske odredbe", stoji u današnjem priopćenju.

"Najmanje što premijer i predsjednik SDP-a može učiniti jest da se javno ispriča ženama, što bi zasigurno bilo shvaćeno kao čestitka za Dan žena", dodaje se.

Za Liberalke njegova izjava otvara nekoliko pitanja - po čemu je premijer zaključio da su muškarci bolji i pametniji od žena, trebaju li žene zaista biti superiorne da bi uopće dobile šansu, zašto je lukavstvo poželjno za ulazak u politiku te zašto bi birači trebali zaboraviti da je riječ o ženama.

Pitaju se i vjeruje li Milanović da se žena u politici treba bojati te je li 'sijanje straha' mehanizam funkcioniranja.

Tagovi: dan žena, diskriminacija, hrvatska, liberalke - žensku inicijativu hsls-a, lokalni izbori, očitovanje, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, sdp, žene, zoran milanović

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM