U fokusu

Okrugli stolovi, edukacije, medijske kampanje...

Započeo projekt “Coming out! Zagovaranje i zaštita prava LGBT osoba” u BiH

Započeo projekt “Coming out! Zagovaranje i zaštita prava LGBT osoba” u BiH

Fondacija Heinrich Böll, Ured za Bosnu i Hercegovinu, zajedno s partnerskim organizacijama Sarajevskim otvorenim centrom i Fondacijom CURE, započela je provedbu projekta koji financira Europska unija, pod nazivom “Coming out! Zagovaranje i zaštita prava LGBT osoba “.

Glavni cilj projekta je zagovaranje i zaštita prava jedne od najdiskriminiranijih i nevidljivih skupina u BiH  društvu – lezbijki, gej muškaraca, biseksualnih i transrodnih osoba (LGBT). Jedan od ciljeva projekta je spoznaja uzroka homofobije, njezino smanjivanje i u konačnici razbijanje.

Poseban fokus će biti usmjeren na senzibilizaciju državnih službenika i službenica koji rade u sektoru unutarnjih poslova, u pravosuđu, zdravstvu i obrazovanju, ali i drugih ciljnih skupina kao što su novinari i novinarke te predstavnici i predstavnice  organizacija civilnog društva. 

U sklopu projekta bit će organizirane aktivnosti poput obuke, okrugli stolovi, zagovaračke i medijske kampanje u svrhu povećanja vidljivosti LGBT pitanja. Središnji dio projekta predstavljaju i različita istraživanja i prva regionalna konferencija o LGBT pravima u Bosni i Hercegovini.