Vijesti

15.02.2013. 18:01:47 (Jutarnji.hr/tportal.hr)

Pučka pravobraniteljica izabrana bez sudjelovanja opozicije

Lora Vidović nova je Pučka pravobraniteljica

Lora Vidović nova je pučka pravobraniteljica, odlučio je danas Hrvatski sabor većinom glasova, a u znak prosvjeda što se vladajući oko kandidata/kinja za tu dužnost nisu usuglašavali s oporbom, zastupnici/e HDZ-a, Laburista i HDSSB-a napustili su sabornicu i nisu sudjelovali izboru. Izboru je prethodila rasprava, u kojoj su HDZ i Hrvatski laburisti prozvali vladajuće za izostanak demokratske prakse u proceduri izbora, odnosno samovolju u odlučivanju o tako važnoj osobi koja skrbi o ljudskim pravima.

Lori Vidović, predstojnici Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, na tajnom glasovanju svoj su glas dala 82 vladajuća zastupnika i zastupnice, dok je njezina protukandidatkinja Ivana Goranić, ravnateljica Pravosudne akademije, dobila jedan glas.

Tko je Lora Vidović?

Novoizabrana pučka pravobraniteljica Lora Vidović do današnjeg izbora obavljala je funkciju šefice UNICEF-a za Hrvatsku, a prije toga bila je zamjenica pravobraniteljice za djecu, zadužena za opće poslove. Pet godina radila je u Odjelu za ljudska prava Ministarstva vanjskih poslova, ali i obnašala funkciju atašea za ljudska prava u hrvatskom veleposlanstvu u Norveškoj.

Tagovi: diskriminacija, ljudska prava, lora vidović, pučka pravobraniteljica, pučki pravobranitelj

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

:
I mislim, da je u redu, jer, nakon svega objavljenog o plaći koja je godinama bila onakva kakva je bila (!!!) gospodja Goranić bi trebala i odgovarati za svoje postuoke a ne navoditi koeficijente koji su joj, nota bene, bili vrlo prihvatljivi
15.02.2013. 21:05

Iz drugih medija

AEM