U fokusu

novinarka se ispričala

Josip Radeljak povukao tužbu protiv Jasne Babić

Josip Radeljak povukao tužbu protiv Jasne Babić

Josip Radeljak Dikan povukao je danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu tužbu protiv novinarke Jasne Babić koju je podigao prije četiri godine tvrdeći da je novinarka svojim tekstom narušila njegov ugled i čast, prenosi H-alter.

Radeljak je kazao da će povući tužbu onda kad mu se novinarka ispriča jer mu se ne da natezati sa slučajem koji je star toliko godina.

Novinarka Jasna Babić tekst o Radeljaku objavila je u jednom od izdanja EPH, no kako je u međuvremenu prestala raditi za tu medijsku tvrtku, ista nije bila zainteresirana za njezinu obranu. U slučaju Radeljakovog inzistiranja na tužbi, Jasna Babić morala bi sama financirati sudske troškove. No, cijenjena je novinarka u međuvremenu ostala bez posla.

U fokus javnosti dospjela je pak prije nekoliko dana, nakon što je završila u pritvoru u Remetincu jer nije primila sudske pozive na ročište povodom Radeljakove tužbe. Novo ročište bilo je zakazano za danas u 8.30 sati i, kako nam je Jasna Babić kazala telefonski, od straha da ne zaspi i ne pojavi se na ročištu, čitavu noć nije spavala.

“Formulaciju isprike sročila je sutkinja. S Dikanom sam se malo natezala oko svega jer sam mu kazala da ispriku nemam gdje objaviti”, ispričala nam je Babić, koja je ovim ročištem napokon zatvorila i posljednju stranicu dugogodišnjeg spora koji je protiv nje vodio kontroverzni poduzetnik.