Vijesti

23.01.2013. 00:17:27 - Andreja Pančur

ljubavni i aktivistički dokumentarac

Mima, Marta i U pol' 9 kod Sabe šarmirale Tuškanac

Mima i Marta

Mima i Marta

Kino Tuškanac je 19. siječnja bio pravi odabir za zaista ugodan subotnji izlazak. Projekcija srednjometražnog dokumentarca Mima i Marta – aktivistički ljubavni film dovukla je dobro raspoložene prijatelje i prijateljice, poznanike i poznanice te znatiželjnike i znatiželjnice, kojima nije smetalo niti stajati, a niti sjediti na podu.

Gromoglasan pljesak odjeknuo je Tuškancom, koji je bio pun poput šipka, kada je redateljski dvojac, Damir Radić i Sanja Ribičić Radić, stupio na pozornicu. Njima su se pridružile i jedine protagonistice filma, Mima i Marta, koje su duhovito napravile spontani uvod koji je upotpunio sadržaj filma.

Skoro četrdeset minuta dugačak film posjeo nas je na Mimin i Martin krevet, gdje su nam ispričale svoje priče, kao na kavi (sa sojinim mlijekom, naravno), uz čarapice i potkošulju, te su svojim raspravama i različitim karakterima nasmijavale publiku. Akterice filma progovorile su o prihvaćanju sebe i svoje razlike u godinama, prihvaćanju svoje seksualnosti, kampanjama protiv krzna, filmovima, djeci, kuhanju i protestu protiv kuhanja, a zasigurno bi pričale i o čišćenju snijega da su vremenske prilike u vrijeme snimanja bile tako aktualne. Cijelu priču zaokružile su privatne podvodne fotografije (koje je udijelila Jelena Topčić) te snimka ispred Medike i s dočeka Nove godine.

Iako bi kvaliteta dokumentarnog filma i aktivizam raštrkan u njemu mogao nekome zasmetati, ne može se negirati snimljena posebnost Martina i Mimina odnosa.

Ovaj događaj upotpunila je skupina U Pol' 9 kod Sabe, koja je rasplesala Mimu, Martu i njihove bliske prijatelje te se doimalo kao da smo se apsolutno svi okupili kod Sabe, no u ovome slučaju, nešto malo iza 9 sati.

Tagovi: damir radić i sanja ribičić radić, dokumentarac, kino tuškanac, ljubavni aktivistički film, mima i marta, premijera, zagreb

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (6)

Stari komentari

trixy:
Nije Sonja nego Sanja Ribičić Radić
23.01.2013. 14:10
Mona:
Hoće li se film negdje još prikazivati????
23.01.2013. 14:30
sonja:
i u tagovima je još uvijek sonja ribičić radić...
23.01.2013. 15:01
:
Nažalost, propustila. Nadam se da ću imati priliku drugdje pogledati. Ne mogu zamisliti da nešto što naprave Damir Radić i Mima Simić zajedno ispadne loše. Sjećam se da su mi njihove prepiske o filmovima u Miminoj knjizi bile apsolutno genijalne.
23.01.2013. 15:06
Andreja:
Spomenut ću da promijene i taj tag! Zaista mi je žao, imam problema sa sličnim imenima i brojkama '1' i '7' :)
23.01.2013. 17:16
maja:
film je okrutno loše napravljen, par radića se nije mogao manje potruditi. sadržajno je odličan, mima i marta su sjajne, i zato je još veća šteta što je tako kvalitetan sadržaj zapakiran u amaterski zbrzani proizvod, vizualno neatraktivan. palac dolje.
29.01.2013. 13:31

Stup srama

Iz drugih medija

AEM