U fokusu

olakšati put do diplome

Ideja koja će olakšati život studentima i studenticama koji/e imaju djecu!

Ideja koja će olakšati život studentima i studenticama koji/e imaju djecu!

Kad je na trećoj godini ekonomije rodila sad trogodišnju Gabrijelu, studentica Sara Bajlo Cindrić nije željela odustati od fakulteta. Sada je pred diplomom, ali igraonica u sklopu fakulteta olakšala bi joj studij.

“To bi mi bilo jako korisno jer mi se pogotovo prvu godinu bilo jako teško odvajati od nje i odlaziti na par sati. Također bi mi pomoglo oko učenja jer bih mogla isto tako učiti dok je ona u igraonici”, kaže Sara.

Svoju ideju izložila je u sklopu kolegija kada su morali osmisliti društveno koristan projekt.

“Znam da vani u svijetu postoje slične stvari, u regiji koliko znam nigdje, ali u svijetu da, posebno u Americi’, kaže doc. dr.sc. Mislav Ante Omazić sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

“I daje priliku studentima koji su postali roditelji da ne odustanu od svojeg školovanja i da na taj način čine društvo boljim”, dodaje Sara Bajlo Cindrić.

Studenti i studentice su za projekt dobili zeleno svjetlo i odgovarajući prostor.

“Sada idemo u preuređivanje tog prostora kako bi se za iduću akademsku godinu otvorila igraonica”, kaže student Vladislav Peruško.

Djecu će čuvati polaznic/ie škole za dadilje, ali i studenti i studentice. Studenti i studentice na ekonomiji, naime, fakultet mogu platiti i volontirajući.

“Nama je palo na pamet da bi neki koji su skloni, mogli tako pomoći cijelom projektu i čuvati djecu i na taj način otplaćivati svoju školarinu”, kaže Mislav Ante Omazić.

Tamara Mauhar se u projekt uključila nakon što je čula priču jedne kolegice koja je ostala u drugom stanju.

“Jednostavno se morala vratiti roditeljima, zaustavila je studiranje, što je jako šteta jer joj je bilo ostalo još par ispita do kraja i upravo je ona taj tip osobe kojem želimo pomoći’, kaže ova studentica.

Posebno stoga što samo na zagrebačkoj ekonomiji ima između 500 i 600 studenata roditelja, kojima će ovo olakšati put do diplome.