U fokusu

Provokativni HTV

“Primarna uloga žene je ugađanje muškarcu”

“Primarna uloga žene je ugađanje muškarcu”
Jučerašnja HTV-ova talk-show emisija 8. kat, naslovljena “Uspješni, zgodni i sami” razjasnila je svekolikom hrvatskom pučanstvu gdje je u muško-ženskim odnosima mjesto ženama, a gdje muškarcima.

Uspješni solo muškarci, njih petorica, dobili su priliku podijeliti svoja iskustva sa “drugim spolom”, što se u više navrata svelo na spektakularno seksističko trabunjanje, autorizirano i ohrabreno “stručnim komentarima” izvjesnog Romana Vodeba, individue koja se u emisiji izdavala za psihologa.

Prema prokušanom konceptu emisije, voditeljica Daniela Trbović ćaskala je s uspješnim i na mahove simpatičnim sugovornicima: zabavljačem i voditeljem Ivanom Šarićem, nekim novinarom, nekim voditeljem noćnog kluba i još nekim tipom. Svi su više-manje djelovali kao normalne osobe i emisija je tekla uobičajenim tokom. No, onda se dogodio jedan od onih trenutaka. Daniela je dala riječ Romanu Vodebu, koji se spremno nadovezao na njezino ljubopitno “kastriraju li uspješne žene muškarce?”

Prema stručnjaku za psihologiju i seksualnost (kojega je HRT valjda izvukao iz zalihe sugovornika s četiri doktorata, čije usluge koristi i Aleksandar Stanković), odgovor je gromoglasno DA. Da, uspješne žene kastriraju muškarce. I ne samo to. Za propast kulture alfa-mužjaka kriv je feminizam! Koji je napunio glavu ženama, nagnavši ih da odustanu od svoje primarne uloge: ugađanja muškarcu! Žene koje imaju karijeru se KURČE nečim što po prirodi ne mogu imati, i zato su uspješne žene – prirodno – nesretne. I nemaju nikakav seksualni život. A znate što je još PRIRODNO? To da muškarac u četrdesetima zamijeni svoju partnericu vršnjakinju s “mlađim mesom”! DA! Roman Vodeb tako kaže, a njemu moramo vjerovati, jer ne bi valjda javna televizija, koju financiraju porezni obveznici, davala prostor nekom šarlatanu i seksistu!? Ili ipak…?

DA, prvi program javne televizije je u ponedjeljak malo prije Dnevnika objavio, kroz usta svog stručnjaka za psihologiju i seksualnost, da je jedina uloga žena na ovome svijetu da budu lijepe i podatne. Da! Žene moraju oponašati svoje genitalije, koje imaju funkciju “primanja”, dok je na muškarcima da se KURČE, doslovno i metaforički. Naoružan samo smiješkom, Vodeb mrtav-hladan dešifrira “poruke podsvijesti” koje ženska psiha emitira kad žene kuhaju hranu muškarcima. Ta poruka glasi “evo, liži me!”, odnosno, žena govori muškarcu da mu se potpuno podastire. (U skladu sa svojim “primajućim” genitalijama.)

HTV je ovih tjedana pun iznenađenja. Što je sljedeće? Da u NU2 dovede nekog neo-nacija koji će nas sat vremena uveseljavati razbibrižnim, poučnim pričicama o Židovima?

Ovo ćemo izdanje pamtiti onako kako pamtimo ono izdanje emisije Slike Hrvatske: po budalaštinama kojima je HTV velikodušno dao medijski prostor u solidnom terminu. Za očekivati je da će i postupiti na jednak način, u kojemu je isprika gledateljima prvi korak.