Vijesti

03.01.2013. 14:37:53 - Hina

Optužena petorica mladića za silovanje studentice u Indiji

Petorica muškaraca danas su službeno optužena  za silovanje i ubojstvo indijske studentice u slučaju koji je razbjesnio Indiju zbog nesposobnosti vlade da spriječi nasilje nad ženama.

Napad na 23-godišnju studenticu i njezinog prijatelja izazvao je bijesne prosvjede u blizini sjedišta vlade u New Delhiju i nacionalnu debatu o seksualnim zločinima. U Indiji se prijavi silovanje u prosjeku svakih 20 minuta.

Petorica muškaraca optužena su za napad na djevojku u autobusu u New Delhiju. Bila je brutalno pretučena i silovana sat vremena te izbačena iz autobusa u New Delhiju 16. prosinca. Nakon nekoliko operacija u New Delhiju 26. prosinca je prebačena na liječenje u Singapur, ali je nisu uspjeli spasiti. Bolnica je u subotu objavila da su djevojci otkazali organi zbog teških ozljeda tijela i mozga.

Otac žrtve je tražio da silovatelji budu osuđeni na smrtnu kaznu vješanjem.

Šesti optuženi je maloljetnik i njemu će se suditi pred maloljetničkim sudom.

Većina silovanja i drugi seksualni zločini u Indiji ne prijavljuju se i rijetko su kažnjeni, ističu borci za ženska prava. Brutalnost napada u autobusu bila je okidač za masovne prosvjede u Indiji, koji su prerasli u nasilne sukobe policije i prosvjednika, i zahtjeve da se konačno nešto učini i promijeni praksa postupanja prema silovateljima, dok su indijske televizije opširno su pratile slučaj.

Tagovi: djevojke, indija, kazna, mladići, optužba, prosvjedi, silovanje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM