Vijesti

22.01.2009. 14:24:16 - T.B.

Sljedeći tjedan počinje 8. sjednica Hrvatskog sabora

Hrvatski će sabor prvu ovogodišnju sjednicu započeti 28. siječnja. Na dnevnom redu je 46 točaka među kojima su Vladin prijedlog Zakona o radu o kojem će se odlučivati po hitnom postupku te prijedlog Zakona o sprječavanju zlostavljanja na radu čiji je predlagač SDP.

Vlada je pred Sabor stavila prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te prijedlog Zakona o plaćama državnih službenika. Na dnevnom su redu i prijedlog Zakona o potvrđivanju memoranduma o razumijevanju između Republike Hrvatske i Europske Zajednice o sudjelovanju Republike Hrvatske u programu "Marco Polo II" (poboljšanje ekološke djelotvornosti sustava prijevoza tereta) u okviru kojeg je predviđeno korištenje financijskih sredstava iz pretpristupnog programa PHARE/IPA te prijedlog Zakona o potvrđivanju sporazuma o financiranju između Vlade RH i Komisije Europskih Zajednica za višegodišnji operativni program "Razvoj ljudskih potencijala" čiji je cilj stvaranje novih i kvalitetnijih radnih mjesta - privlačenje i zadržavanje što većeg broja zaposlenih kroz povećanje ulaganja u ljudski kapital, jačanje socijalne uključenosti te poticanje prilagodljivosti poduzeća i radnika/ca.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić je najavio kako bi sjednica trebala trajati tri tjedna uz mogućnost njezina produljenja, zbog najava iz Vlade da će u Sabor uputiti nove zakonske prijedloge. Među njima bi trebali biti i zakoni kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije. Takvih bi zakona u ovoj godini Sabor trebao donijeti 57, najviše u prvoj polovici godine.

Tagovi: dnevni red, hrvatski sabor

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM