Vijesti

06.11.2012. 14:38:09 - Arijana Kladar

Licimjerje

Slave otvaranje bordela, ali negoduju zbog izložbe muških aktova

U blizini austrijske prijestolnice planira se  izgraditi najveća javna kuća u Europi. Večernji list prenosi kako bi bordel na površini od 11.000 kvadratnih metara klijentima na raspolaganje nudio 147 soba i 150 žena, a organizatori se nadaju da bi ga dnevno moglo posjetiti i do 1000 muškaraca. Ta cifra mi se čini malo too much jer nadam se da tim ženama planiraju dopustiti da se koji dan tjedno odmore.

I dok oko ove ideje vlada veliko uzbuđenje i planira se okrenut velika lova, s druge strane Beča, građani protestiraju protiv postavljanja fotografije golog muškarca ispred Muzeja moderne umjetnosti. Naime u Leopold Museum-u je postavljena izložba poznate austrijske fotografkinje Ilse Haider čiji opus Goli muškarci (Nackte Männer) sadrži 300 fotografija golih muškaraca. Najveće zgražanje javnosti je bilo nad ogromnim plakatom golog muškarca ispred samog muzeja, tako da su njegove intimne dijelove morali pokriti. Prethodne izložbe na temu golotinje uglavnom su bile ograničene na ženske akte. Da li bi bila ista reakcija građana da se na istom mjestu nalazi gola žena, s obzirom da im očito ne smeta da se u okolici Beča sagradi javna kuća. Liberalizam s jedne strane i konzervativizam s druge, nazvala bi velikim licemjerjem austrijskog društva u 21. stoljeću. Čini se da je muško tijelo i dalje nedodirljivo i apsolutno zaštićeno. A tko će štititi žene u bordelu i njihovo tijelo. Iz Večernjeg lista saznajemo kako je bavljenje "najstarijim zanatom" u Austriji legalizirano, ali se zakonom strogo regulira tko sve smije pružati i primati seksualne usluge. Dok muško tijelo štiti društvo i tradicionalne vrijednosti, žene se moraju pouzdati u zakone. 

Tagovi: beč, eu, kulture, prostitucija

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

Vedra:
Ma grozno.. najgore od svega je što većina muškaraca, a na žalost i žena, smatra da je to slobodan izbor.
I uvijek se na kurvu gleda kao na KURVU, nemoralnu i prljavu, ali gospode, koji su zapravo ti koji su jadni, se u principu nitko ne sjeti spomenuti.

Samo otvaranje bordela i interes za njega je pokazatelj stanja umova njegovih muških stanovnika i to mnogo više nego pokazatelj morala žene.

Ja se nadam da će one imati slobodne dane, bolovanje, zdravstveno, staž i penziju i da će biti apsolutno zaštićene.. Iako bi bilo najljepše da se od 150 žena nijedna ne javi, ali to su samo moje puste želje..
07.11.2012. 22:18

Stup srama

Iz drugih medija

AEM