Vijesti

20.10.2012. 21:01:34 - Petra Kontić

U tri klika biraj život bez nasilnika

Senzibilizacija i osvještavanje javnosti o problematici nasilja u obitelji

(Foto: Sara Gunjača)

Nevladina, neprofitna i feministička organizacija Ženska soba u suradnji s Uredom gradonačelnika organizirala je 20. listopada, u samom centru Zagreba, javnu akciju u sklopu projekta Senzibilizacija i osvještavanje javnosti o problematici nasilja u obitelji – medijska kampanja 'U tri klika biraj život bez nasilnika'.

Nasilje je sveprisutan društveni problem i jedan je od najgorih oblika diskriminacije nad ženama jer su same žene žrtve u 90 posto slučajeva. Ono uključuje fizički napad, ali i povredu osobnih intimnih i psiholoških granica osobe.

Na problem nasilja ukazao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se obratio zainteresiranim prolaznicima te jasno dao do znanja kako u društvu nema mjesta za toleranciju bilo kakvog oblika nasilja, a nasilnike  pozvao da mu se pridruže na jutarnjem trčanju kako bi na taj način potrošili višak negativne energije.

Antonija Hojt

Antonija Hojt

Antonija Hojt, jedna od organizatorica samog projekta, pobliže nam je objasnila cilj javne akcije: "Krenulo je s oglašavanjem u sredstvima javnog prijevoza. Kampanju U tri klika biraj život bez nasilnika Ženska soba pokrenula je u veljači ove godine, a njezina je okosnica web stranica Sigurno mjesto, koja je namijenjena ženama žrtvama svih oblika nasilja. Na stranici se nalazi pretraživač gdje osoba odabere županiju u kojoj se nalazi, a zatim instituciju ili organizaciju koja joj je potrebna. Dakle, doslovno u tri klika osoba može doći do informacija koje su joj potrebne."

Između ostalog, ciljevi ove javne akcije su i osigurati dostupnost informacija o zaštiti od nasilja u obitelji te senzibilizirati širu javnost o problematici nasilja u obitelji s naglaskom na nasilje nad ženama.

U sklopu akcije dijelili su se informativni materijali, a posjetitelji su mogli kupiti prikladne majice čiji je dizajn osmislio Teo Perić, istaknuti modni dizajner. Također su bile dostupne knjige koje obrađuju problematiku nasilja ("Seksualno nasilje u školama" i "Kako preživjeti seksualno nasilje") te bedževi s jasnim porukama protiv nasilja.

Mirela Holy

Mirela Holy

Javnu akciju podržale su brojne poznate osobe među kojima su: Ida Prester, Zdenka Kovačićek, Olga Pakalović, Julijana Matanović, Ivica Skoko, Uršula Tolj i mnogi drugi, a akciji su se danas, između ostalih, pridružile i bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy i televizijska voditeljica Lana Banely.

Tagovi: antonija hojt, diskriminacija, javna akcija, nasilje, senzibilizacija i osvještavanje javnosti o problem, sigurno mjesto, zemlje regije

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (2)

Stari komentari

:
The next generation of
www.clsc.cn/Beauty-Personal-Care.html">Beauty & Personal Care Manufacturers designers and producers are already lining up to take a place.
21.02.2014. 03:06
:
Manufacturing locally is becoming a reality, and one that's an imperative. The advantages are obvious: consumers will have greater options for locally made attire, independent designers will have the resources and space available to make their vision a reality, and sustainable materials and eco-friendly www.clsc.cn/ will be produced easier and faster than before.
21.02.2014. 03:07

Iz drugih medija

AEM