U fokusu

mjesec posvećen borbi protiv raka dojke

Humanitarna akcija ‘Žena ženi’

Humanitarna akcija ‘Žena ženi’

Na konferenciji za novinare/ke koja je održana u Zagrebu, 2. listopada, predstavljena je humanitarna akcija Žena ženi čija je svrha prikupljanje financijskih sredstava za udrugu Europa Donna koja već godinama aktivno podiže svijest žena o ovoj zloćudnoj bolesti.

“U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli oko 2.300 žena. Trudimo se da tu brojku smanjimo što je više moguće. Zato smo izuzetno sretni i zahvalni što je ovom akcijom prepoznata važnost naše borbe”, izjavila je Nada Kraljević, predsjednica udruge te istakla važnost samopregleda.

Kraljević je također naglasila kako primarna prevencija, odnosno promjena životnih navika, povećana tjelesna aktivnost i zdrava prehrana mogu spriječiti pojavnosti raka dojke, najčešćeg tumora kod žena.

Kako je listopad posvećen borbi protiv raka dojke, ovom akcijom želi se uključiti kupce jednog hrvatskog maloprodajnog trgovačkog lanca koji će kupnjom proizvoda određenih marki dati doprinos u prevenciji i edukaciji žena. Naime, po jedna kuna će, do kraja ovog mjeseca, od kupljenih proizvoda biti darovana navedenoj udruzi. 

Akciji se kao ambasadorica priključila dizajnerica Ivana Popović koja je i sama proživjela rak dojke, te dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica.

“Drago nam je što smo dizajniranjem posebne narukvice pripomogli kampanji ‘Žena ženi’ kao simbolom sudjelovanja građana u humanitarnoj akciji te se nadamo da će doista polučiti fantastične rezultate”, izjavili su. Naime, narukvica s mašnom, koja dolazi u nekoliko različitih boja, čeka pojedine kupce kao simbol sudjelovanja u ovoj humanitarnoj akciji.