Vijesti

21.09.2012. 10:49:03 - Marko Gregović (Sindikat biciklista)

Kritična MASArykova

Sindikat biciklista poziva sve velike i male Zagrepčane, s pedalama ili bez, da se u subotu 22.09. na Dan bez automobila pridruže Kritičnoj MASArykovoj. Igrat ćemo školicu, učiti pjevati, popravljati bicikle, svirati bubnjeve, a sve kako bi pokazali koliko jedna ulica može biti zabavna i ugodna bez automobila. Akcija će početi masovnom vožnjom po Deželićevoj ulici koja bi trebala biti ruta buduće biciklističke magistrale, a završit će se u Masarykovoj za koju bismo u budućnosti željeli da bude zajednička biciklističko-pješačka zona. Okupljanje za bicikliste počinje u 15h na Trgu Francuske republike, a za pješake u 16h u Masarykovoj ulici.
"Nedavno nam je obećana biciklistička magistrala, ali Grad nas je prije toga više puta prevario pa želimo i na ovaj simbolični dan pokazati da smo ozbiljni u svojoj namjeri da transformiramo Zagreb u ugodnije mjesto za život i da ćemo znati prepoznati pokušaje manipulacije pred lokalne izbore", rekla je Iva Kvakić iz Sindikata biciklista. "Kritična MASArykova je istovremeno i akcija kojom nudimo viziju budućeg izgleda grada i akcija upozorenja da i biciklisti i pješaci nestrpljivo čekaju da se konačno pristupi rješavanju problemu manjka mjesta za njih u ovome gradu".
Iako se već više od dvije godine nije dogodio nikakav značajan pomak u razvoju biciklističke i pješačke infrastrukture, Sindikat biciklista je još uvijek optimističan da će Gradsko poglavarstvo konačno shvatiti sve prednosti razvijanja biciklističkog prometa i povećavanja pješačkog prostora - od smanjenja gužvi i buke, do povećanje ukupne kvalitete života što shvaća sve više europskih gradova. Sindikat biciklista nedavno je gradu prezentirao prijedlog projekta biciklističke magistrale kao prvi konkretni korak prema transformaciji grada u grad po mjeri čovjeka, a cilj ove akcije je pokazati našim sugrađanima kako to u praksi može izgledati.
Za podrobnije informacije, javite nam se na 098-923-27-38

Tagovi: akcija, biciklistička magistrala, biciklizam, dan bez automobila, zagreb

Vezani članci:

Facebook komentari

Stup srama

Iz drugih medija

AEM