Vijesti

16.09.2012. 06:18:32 - Graham Smith (dailymail.co.uk)

Trudna Nevin Yildrim čeka suđenje i zahtjeva pobačaj

Žrtva silovanja presudila svom napadaču odrubivši mu glavu

Nevin Yildrim (26) čeka suđenje zbog ubojstva i odrubljivanja glave silovatelju u svom domu u Yalvacu u jugozapadnoj Turskoj prošlog tjedna, pri čemu je njegovu glavu ostavila na seoskom trgu.

Yildrim, majka dvoje djece, u petom je mjesecu trudnoće. Zahtijeva da joj vlasti dopuste pobačaj iako je četiri tjedna prešla preko dopuštenih deset tjedana kad je dozvoljen prekid trudnoće, jer ne želi roditi dijete svog silovatelja. Tvrdi da ju je suprug tete njenog muža Nurettin Gider počeo silovati u siječnju, nekoliko dana nakon što joj je muž otišao u drugi grad zbog sezonskog posla. Silovanja su se nastavila idućih osam mjeseci, a Yildrim je o njima šutjela jer joj je Gider prijetio pištoljem i ubojstvom djece. Naposljetku je u njega ispalila ukupno deset hitaca, od toga nekoliko u područje prepona, odrubila mu glavu i odnijela je na seoski trg. Šokiranim ljudima u kafićima rekla je: "Nemojte mi govoriti iza leđa, ne igrajte se s mojom časti. Ovdje je glava čovjeka koji se igrao s mojom časti".

Pretpostavlja se da je silovatelj ucjenjivao Yildrim prijetnjama da će, odbije li spavati s njim, njene nage fotografije poslati njenim roditeljima. "Prijetio je da će svima reći za silovanja. Moja kći ove godine kreće u školu. Svi bi vrijeđali moju djecu, a sada to nitko ne može. Spasila sam svoju čast. Sada će biti djeca žene koja je spasila svoju čast. Razmišljala sam o tome da to prijavim vojnoj policiji i okružnom tužitelju, ali tada bih bila ismijana i gledana samo kao prezrena žena. Kad već dobivam lošu reputaciju, odlučila sam da ću obraniti svoju čast tako da ga ubijem. Razmišljala sam puno i u samoubojstvu, ali ga nisam mogla učiniti," kaže Yildrim.

Yildrim je izjavila kako je spremna i umrijeti ako joj se ne dozvoli abortus, a ženske skupine u Turskoj ju smatraju junakinjom.

Prevela i prilagodila: Iva Butorac

Tagovi: pobačaj, silovanje, suđenje, svijet, turska, ubojstvo

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM