Vijesti

26.03.2009. 18:50:56 (Cunterview.net)

Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost Barbari Matejčić i Maji Hrgović

Tema ovogodišnjeg natječaja Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost bila je Identitet. Projekte je prijavilo 120 novinara i novinarki iz cijele regije, odabrano je njih 10, a Hrvatsku predstavljaju izuzetno rodno osviještene novinarke i suradnice cunterview.net-a Barbara Matejčić i Maja Hrgović koje će narednih 7 mjeseci raditi na svojim projektima o miješanim brakovima i utjecaju socioekonomskih migracija na identitet žena.


Projekt Barbare Matejčić  pod radnim naslovom 'Miješani brakovi - eksces ili nukleus ponovno uspostavljenog suživota?' fokusira se na  takozvane miješane brakova u Vukovaru  i Mostaru, koji su prije rata smatrani bastionima multietničnosti i tolerancije u bivšoj Jugoslaviji, s najvišom stopom takvih brakova.

Projekt Maje Hrgović 'Utjecaj socioekonomskih migracija na identitet žena Balkana' bavi se ženama koje trbuhom za kruhom idu iz ruralnih krajeva u zapadne gradove raditi slabo plaćene poslove.

Balkansku stipendiju za novinarsku izuzetnost dodjeljuju Fondacija Robert Bosch, Erste zaklada i Balkanska istraživačka mreža BIRN.

Libela čestita Maji i Barbari!

Tagovi: barbara matejčić, maja hrgović, novinarstvo

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM