U fokusu

kazna 250 eura

Bruxelles zabranio dobacivanje ženama na ulici!

Bruxelles zabranio dobacivanje ženama na ulici!

Odzvonilo je nepristojnom dobacivanju ženama na ulicama Bruxellesa. Ili nije, ako imate viška 250 eura.

Čelnici glavnog grada Belgije od 1. rujna uveli su kazne od 250 eura za one koji ženama na ulici dobace nešto u vezi s njihovim izgledom. Zabranjeno je bilo što na račun ženina izgleda reći ili zviždati za ženama zbog čega se mnoge ne osjećaju dobro.

Kazne su uvedene nakon kratkog videa koji su snimili mladi studenti, a u kojem se prikazuje što sve žene proživljavaju na ulicama Bruxellesa. Naime, prije nekoliko mjeseci u Bruxelles se preselila djevojka Sofie Peeters radi studija glume. Šokirala se kada se šetala ulicama svoga novog grada i susretala brojne nepoznate muškarce koji su joj govorili nešto u prolazu, a povezano uz njezin izgled. Često bi ju znali i pitati “Koliko košta?”

Kako više nije znala u čemu je problem, odjeva li se pogrešno ili se to događa samo zato što je žena, odlučila je s kolegama snimiti video koji je naišao na brojne reakcije u Belgiji. Tada se uvjerila da ipak nije jedina žena kojoj se to događa dok šeta ulicama. Vlada je nedugo nakon toga uvela kazne za sve one koji žene svojim dobacivanjem dovode u neugodne situacije.