Vijesti

17.08.2012. 14:08:41 (danas.net.hr)

Ruski sud kazao je svoje - krive za huliganizam!

Pussy Riot proglašene krivima

Tri djevojke koje se sumnjiči da su dio punk skupine Pussy Riot proglašene su krivima za huliganizam! Na sudu je bilo riječi o tome kako nisu smjele na oltaru izvesti 'molitvu Gospi' za uklanjanje Putina te kako su se nalazile na mjestu u crkvi kojemu žene ne smiju prilaziti.

Maria AljohinaNadežda Tolokonikova Jekaterina Zamucevič proglašene su krivima za huliganizam, odlučio je sud u Moskvi. 

One su krajem veljače, uoči predsjedničkih izbora u Rusiji, na internet postavile video na kojem se vidi kako u centralnoj moskovskoj crkvi, hramu Krista Spasitelja, izvode pjesmu u kojoj mole djevicu Mariju da "otjera Putina"

U obrazloženju presude sutkinja Marina Syrova rekla je kako su izgovarale prostote, viceve i riječi koje su povrijedile osjećaje 50-ak vjernika koji su se zatekli u centralnoj moskovskoj crkvi, hramu Krista Spasitelja, i to s ciljem da im nanesu moralnu bol. Plesale su i boravile u dijelu crkve kojemu žene ne smiju prilaziti, a pritom su bile neprimjereno odjevene, dodala je Syrova. 

"Sve su bile obučene u kratke šarene haljine i imale su na glavama balaklave (pokrivala za glavu i lice). Pokazale su svoj prijezir prema crkvi i uvreda pravoslavlju. Žrtve ne priznaju isprike optuženih", navela je sutkinja. "Kada je osiguranje htjelo ukloniti jednu djevojku, ona je pala na koljena i počela se križati pred oltarom", pročitano je na sudu. 

Državni tužitelj rekao je da članice benda zaslužuju biti izolirane od društva i tražio zatvor u trajanju od tri godine. Prijeti im višegodišnja kazna zatvora, a postoji mogućnost i da ju odsluže u radnom logoru, zajedno s još 100 najtežih prijestupnica u čitavoj Rusiji. 

Obrazloženje presude još uvijek traje. 

Tagovi: pussy riot, putin, rusija, svijet

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM