Vijesti

29.03.2012. 11:18:55 - Iva (crol.hr)

Trijumf Sanje Sagaste na promociji za koju se tražilo mjesto više

U minimalističkom prostoru Zagrebačkog plesnog centra Sanja Sagasta pred prepunim je gledalištem predstavila svoju novu zbirku poezije, "Spirale". Autorica se pobrinula da atmosfera bude u grčkom duhu, pa je tako Le Zbor dobio ulogu kora s grčkih kazališnih dasaka, a na električnom violončelu pratio ih je Stanislav Kovačić. S Le Zborom se izmjenjivala glumica Perica Martinović koja je čitala Sagastine pjesme i više puta izmamila gromoglasne aplauze razdragane publike.

Inače, ovo je treća Sagastina knjiga poezije, a prvu je napisala davne 1998. godine, pod naslovom "Igre ljubavi i ponosa", čime je i službeno postala prva lezbijska pjesnikinja u Hrvatskoj. Druga, "Sapfino ogledalo", nastala je sedam godina kasnije i čekala je narednih sedam kako bi nam predstavila svoje "Spirale". Potonje je sama opisala kao knjigu za koju su potrebne "upute za uporabu" zbog složene strukture koja podsjeća na Danteovu "Božanstvenu komediju", ali obrnutim redoslijedom: ona počinje s Rajem, a završava Paklom i dodala je četvrti dio koji je naslovila s "Cikličnost svemira".

Cijeli članak pročitajte na: http://www.crol.hr:80/portal/kultura/knjige/4335-trijumf-sanje-sagaste-na-promociji-za-koju-se-trailo-mjesto-vie.html

Tagovi: hrvatska, kultura, le zbor, lgbtiq, mima simić, poezija, sanja sagasta, spirale

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM