U fokusu

Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, Lezbijska grupa Kontra i udruga Domine iz Splita organiziraju drugu po redu Povorku ponosa u Splitu koja  će se održati 9. lipnja. Organizatori pozivaju volontere i volonterke da se prijave za sudjelovanje. Njihova zaduženja uključuju pomoć u organizaciji popratnih programa kao što su radionice, diskusije, filmske projekcije, tribine i slično.

Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, Lezbijska grupa Kontra i udruga Domine iz Splita organiziraju drugu po redu Povorku ponosa u Splitu koja  će se održati 9. lipnja.

Organizatori pozivaju volontere i volonterke da se prijave za sudjelovanje. Njihova zaduženja uključuju pomoć u organizaciji popratnih programa kao što su radionice, diskusije, filmske projekcije, tribine i slično. Volonteri će također pomagati u izradi transparenata i ostalih rekvizita, imati zaduženja oko redarenja unutar Povorke, te voditi brigu o gostima iz inozemstva. Za volontiranje se možete prijaviti na mail:kontakt@split-pride.net.

Prošlogodišnju Povorku ponosa u Splitu obilježili su verbalni i fizički napadi, ozlijeđeni novinari i privođenje više od stotinjak osoba koji su dovikivali uvrede sudionicima povorke i bacali na njih suzavce, petarde, boce i kamenje. Na kraju su sudionike Povorke policajci morali evakuirati u sigurnije dijelove.

Događaj je odjeknuo u cijeloj Hrvatskoj i šire kao sramota za jednu modernu državu, a splitski gradonačelnik Kerum se ogradio od čitave situacije u kojoj su podbacile “država i policija”, kako je tada izjavila jedna od organizatorica Povorke ponosa. Nadajmo se da ove godine nećemo morati biti svjedoci sličnih izgreda u Splitu.