Vijesti

27.02.2012. 12:15:51 - Marija Sabolić

U tri klika biraj život bez nasilnika, za 0 kuna

U organizaciji Ženske sobe-Centra za seksualna prava, 22. veljače održano je predstavljanje Internet stranice Sigurno mjesto- u tri klika biraj život bez nasilnika u hotelu Dubrovnik. Namijenjeno je ženama žrtvama nasilja te institucijama i organizacijama civilnog društva koja se bave ovom problematikom.

Upravo podatak da tek pet posto zlostavljanih žena prijavi svog zlostavljača bio je jedan od poticaja Ženskoj kući na čelu s Majom Mamulom, da se omogući lakši i sigurniji pristup informacijama o tome  kome se obratiti, kako prijaviti zlostavljača, te kako izaći iz života obilježenog nasiljem.

Predstavljanju stranice odazvale su se i žene na čelu brojnih vladinih institucija i pravosuđa. Tako je Zrinka Vrabec Mojzeš, iz Ureda predsjednika, napomenula da je svakih petnaest minuta u svijetu zlostavljana jedna žena, a svakih trinaest dana jedna biva ubijena.

Branka Žigante Živković, sutkinja Visokog prekršajnog suda, izjavila je kako je važna prevencija nasilja, a dolazak pred sud je tek posljednja stepenica, kad je šteta već počinjena. "Ovih trinaest godina rada donesen je cijeli niz novih zakona i podzakonskih akata, a obiteljsko nasilje je izašlo u javnost iz sjene obiteljske anonimnosti."

Uz informatičku podršku, podršku vladinih institucija i brojnih javnih osoba iz svijeta kulture i medija kampanja Sigurno mjesto ostvarena je s budžetom od nula kuna.

Nakon svečanog predstavljanja Internet stranica je stavljena u funkciju, a sljedećih ćemo mjeseci moći pratiti reklamne spotove i plakate u kojima sudjeluju brojna poznata lica iz svijeta kulture i medija kao što su grupa Meritas i Jelena Radan, koje su svojim nastupom podržale promociju projekta.

Tagovi: hrvatska, maja mamula, meritas, nasilje, sigurno mjesto, ženska soba

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM