Vijesti

16.12.2011. 11:27:38 - T.B.

Tko je pogriješio ovaj put?

U Črešnjevcu pored Tuheljskih toplica ubijena je gđa Darinka Horvatek dugogodišnja žrtva partnerskog nasilja. Živjela je samo 41 godinu.

Susjedi pokojne žene pričaju da je u zadnjih 15-tak godina zbog nasilja u obitelji policija intervenirala 50-tak puta!!!

Tko je pogriješio ovaj put pita Autonomna ženska kuća Zagreb – policija, sud ili centar za socijalnu skrb?

Hoće li činjenica ubojstva gđe Darinke Horvatek potaknuti istragu u institucijama, te da li će itko snositi odgovornost za još jedan izgubljen život ili će već sutra biti ubijena neka druga žena a da za to opet nitko neće biti odgovoran.

Aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb zahtjevaju utvrđivanje osobne odgovornosti osoba koje rade unutar institucija, a koje su "propustima" u radu doprinjele ovoj tragediji i očekuju da se o rezultatima istrage obavijesti javnost.

Nasilje nad ženama i djecom nije bagatelni problem, to je ozbiljlan zločin protiv života i tijela, a koji vrlo često kulminira ubojstvom žene.

Tagovi: autonomna ženska kuća, nasilje nad ženama

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

mario:
u ovom slučaju kriv je sud, on je više puta osuđivan zbog nasilja i zbog teškog premlačivanja supruge Darinke i pokušaja ubojstva al je svaki put oslobođen ili dobi neku malu kaznu.To traje već oko 15 godina a kriv je i alkohol oni su jako puno pili , djece su se odrekli te su bili udomljeni.Ja se pitam kome bi se trebalo obratiti da se nesto pokrene da ne dođe do jos žrtava
07.01.2012. 01:25

Stup srama

Iz drugih medija

AEM